MAĐARSKI PREMIJER VIKTOR ORBAN “Niko ne može očekivati da se Ukrajinci odreknu dijela svoje zemlje”

“Mi smo na strani Mađarske u rusko-ukrajinskom ratu, a naš odgovor na pitanje jesmo li na dobroj ili lošoj strani historije je da smo na strani Mađarske”, rekao je Orban za “Majar nemzet”.

 

 

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da se Ukrajina može boriti samo dok je SAD podržavaju novcem i oružjem te da će biti mira samo ako Amerikanci žele mir.

 

 

“Mi smo na strani Mađarske u rusko-ukrajinskom ratu, a naš odgovor na pitanje jesmo li na dobroj ili lošoj strani historije je da smo na strani Mađarske”, rekao je Orban za “Majar nemzet”. .

 

 

Kaže da Budimpešta podržava i pomaže Ukrajinu te da je Mađarskoj u interesu da Ukrajina bude suverena i da Rusija ne predstavlja sigurnosnu prijetnju Europi.

 

 

 

 

Ali nije u našem interesu da odustanemo od svih naših ekonomskih odnosa s Rusijom, rekao je Orban.

 

 

 

 

Na konstataciju da je kamen temeljac njegove politike da je u rusko-ukrajinskom ratu prvo potrebno primirje, a zatim mir, ali da bi rat mogao trajati i desetljećima, Orban je istaknuo da postoji i ta opasnost.

 

 

Orban je poručio da niko ne može očekivati ​​od Ukrajinaca da se odreknu dijela svoje zemlje zarad mira, energetske sigurnosti i prosperiteta Evrope.

 

 

“Niko to ne može očekivati. Ukrajina je suverena država, odluku o tome kada će i zašto ratovati trebaju donijeti Ukrajinci”, rekao je mađarski premijer.

 

 

Naglasio je da Ukrajinci znaju šta žele dogovoriti, a šta će dati, a šta dobiti odlučuje se u pregovorima.

 

 

(SB)

(223)

MAĐARSKI PREMIJER VIKTOR ORBAN “Niko ne može očekivati da se Ukrajinci odreknu dijela svoje zemlje”

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-