ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OTVORENO: Dodik hitno mora biti uklonjen sa političke scene u BiH, njegovo djelovanje je…

razarajuće…

 

 

 

Dodika se mora smijeniti, procesuirati zbog kriminala i korupcije, i tako pružiti šansu Bosni i Hercegovini da ima prosperitetnu i evropsku budućnost

 

 

Predsjednik RS Milorad Dodik mora biti uklonjen sa političke scene u BiH, izjavio je danas za Fenu zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i lider stranke Naprijed! Šemsudin Mehmedovič, zamoljen za komentar Dodikove inicijative o “mirnom razdruživanju”.

 

 

 

 

 

Dodik je u intervjuu za rusko propagandno glasilo Sputnjik izjavio da je dokument o takozvanom “mirnom razdruživanju” Bosne i Hercegovine gotov. Naveo je da je dokument donesen imajući u vidu “nemogućnost da Bosna i Hercegovina normalno funkcioniše”.

 

 

Mehmedović smatra da je Milorad Dodik već odavno krenuo u rušenje dejtonskog mira u Bosni i Hercegovini i njegov pamflet o mirnom razdruživanju samo je “jedna od granata koje baca na mirovni ugovor kojim je, između ostalog, formiran i entitet na čijem je čelu”.

 

 

Na izvjestan način Dodik tako sječe granu na kojoj sjedi, na šta ga Ambasada SAD redovno upozorava, no smatram da uprkos ništavnosti takvih akata, Dodikovo djelovanje je razarajuće po napredak Bosne i Hercegovine i njenu budućnost – kaže Mehmedović.

 

 

 

 

 

 

 

Po njegovim riječima, ne može Dodik uništiti Bosnu i Hercegovinu, nije to mogao ni Milošević, cijela bulumenta zločinaca, armija i obavještajnih struktura, ali Dodikova politika blokira napredak i usporava rast države, obeshrabruje mlade da ostanu ovdje i grade svoju budućnost, pravi političku nestabilnost i tjera investitore.

 

 

Dodiku je svejedno, jer je njegov cilj destrukcija Bosne i Hercegovine na ovaj ili onaj način. Stoga smatram da Dodik mora, ponavljam, mora biti hitno uklonjen sa političke scene odlukom visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini ili profesionalnim radom pravosuđa BiH, za šta ima dovoljno argumenata.

 

 

Jer, Dodikova politika posljednjih godina, a niz je sličnih akata kao što je ovaj posljednji o razdruživanju, direktno je kršenje Mirovnog sporazuma, a time i mira i stabilnosti države – rekao je Mehmedović.

 

 

Ističe da je Dodik pokazao da nema nikakvog blefiranja, da nije riječ o političkoj igri da sačuva vlast i slično, već o jasnom cilju rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma čiji su garanti svjetske sile u namjeri da po svaku cijenu, pa i po cijenu mira, nastavi i provede cilj genocida, a to je etnički čista srpska država na bosansko-hercegovačkoj teritoriji.

 

 

Dakle, Dodika se mora smijeniti, procesuirati zbog kriminala i korupcije, i tako pružiti šansu Bosni i Hercegovini da ima prosperitetnu i evropsku budućnost – zaključio je Mehmedović.

 

(SB)

(483)

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OTVORENO: Dodik hitno mora biti uklonjen sa političke scene u BiH, njegovo djelovanje je…

About The Author
-