DRAGAN BURSAĆ: Rezolucija o Jasenovcu, Vučićev potez očajnika i sprdnja sa…

ustaškim žrtvama…

 

 

 

Rezolucija nema blage veze sa Jasenovcem, ona je tek pokušaj srpskog sveta na čelu sa Aleksandrom Vučićem da se u relativizatorskom piru sveti za Rezoluciju o Srebrenici. Naravno, nije to mogao raditi Vučić preko srpske Skupštine koja je onomad ODBILA, ponavljam ODBILA istu ovakvu rezoluciju, nego se sveti civlizovanom svijetu i sprda se sa žrtvama Jasenovca preko svojih žbirova, satelita i poslušnika u Crnoj Gori…

 

 

Piše: Dragan BURSAĆ 

 

 

“Potomci i ljubitelji istih onih četnika koji su čitave srpske zbjegove izručili ustašama u Jasenovac, danas kreiraju rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. Pa onda u nakaradnom spletu povijesnih okolnosti možemo kazati kako su četnici 1942. gurali narod ustašama pod nož, ne bi li im usvojili Rezoluciju sjećanja 2024. Da ti pamet stane.“

 

 

Skupština Crne Gore usvojila je tzv. Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i logorima Dachauu i Mauthausenu. Prost čovjek se zapita, a zašto osim Jasenovca nema Jadovna, zašto nema Papuka, Like, Visoke Krajine? Zašto nema Stare Gradiške i logora za djecu, jedinog takve vrste u svijetu?

 

 

I nije to samo pitanje za “običnog čovjeka“ nego i za povjesničare koji se čudom ne mogu načuditi-jer ako je već usvojena neka Rezolucija o stradanju Srba u Crnoj Gori, zašto se nisu obuhvatila sva stratišta ili makar većina njih?

 

 

“Zašto Rezolucija o genocidu u Jasenovcu? U Jasenovcu je ubijen najmanji broj Srba. Zašto ne rezolucija o genocidu u Nezavisnoj državi Hrvatskoj (NDH)? Jer, po ovom, ispada da su samo Srbi koji su poubijani u Jasenovcu žrtve genocida. Da sam Srbin i da su moji preci ubijeni na Baniji, Lici, Kordunu, Slavoniji i Hercegovini u Bosni, a ne u Jasenovcu, bio bih jako ljut“, rekao je jasno i glasno profesor istorije Hrvoje Klasić, ponajbolji poznavalac jasenovačke tematike ukazujući na to da su oni koji su donijeli Rezoluciju ili neznalice ili zlobnici.

 

 

Rezolucija ima veze sa Jasenovcem koliko i Mandić sa evropskim vrijednostima

 

 

Dakako, Rezolucija nema blage veze sa Jasenovcem, ona je tek pokušaj srpskog sveta na čelu sa Aleksandrom Vučićem da se u relativizatorskom piru sveti za Rezoluciju o Srebrenici. Naravno, nije to mogao raditi Vučić preko srpske Skupštine koja je onomad ODBILA, ponavljam ODBILA istu ovakvu rezoluciju, nego se sveti civlizovanom svijetu i sprda se sa žrtvama Jasenovca preko svojih žbirova, satelita i poslušnika u Crnoj Gori, dakle preko Mandića, Milatovića i Spajića, koji su još jednom pokazali i sebi i svijetu da su politički zaludnici, željni pažnje Beograda, koji su tu gdje jesu upravo da slušaju taj Beograd. Sa velikom razlikom između Mandića, koji ovo niti ne krije i Spajić-Milatović tandema, koji parnim datumima izmišlja borbu protiv korupcije, a nepranim srbuje za pare građana Crne Gore i račun države Srbije.

 

 

A sama Rezolucija o genocidu u Jasenovcu ima veze sa genocidom u Jasenovcu koliko i URA, DF i PES sa željom za građanskom, multietničkom i nezavisnom Crnom Gorom. Dakle, nikako, nula, ništa, zero, nićevo…, kako god hoćete.

 

 

Cilj Rezolucije je guranje Crne Gore pod beogradski kišobran

 

 

A prava istina jeste da će ova Rezolucija pokušati udaljiti Podgoricu od Zagreba direktno i Podgoricu od Brisela indirektno. Dakle, ona jeste najobičnije inat-uriniranje i po ubijenim Srbima u Jasenovcu, ali i po živim građanima Crne Gore koje bi trebalo milom ili silom vratiti pod skute Beograda.

 

 

E zato Rezolucija!

 

 

Znam, ima onih koji će kazati, pa ljudski bi bilo da se tim silnim ubijenim ljudima nekako oda dužno poštovanje, da im se makar danom sjećanja obilježi stradanje.

 

 

Ali ne biva da se oni koji štuju četnike na bilo koji način pačaju u jasenovačke žrtve!

 

 

Budimo sasvim jasni, šta se ovdje sa Rezolucijom upravo desilo: potomci i ljubitelji četnika koji su čitave srpske zbjegove na Kozari izručili ustašama u Jasenovac, danas kreiraju rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. Da ti pamet stane.

 

 

I da, za ovo četničko odvođenje srpske nejači u ustaške logore smrti, ne pitajte mene, pitaje Milorada Dodika koji je i sam onomad pričao o svemu ovome.

 

 

Pa onda u nakaradnom spletu povijesnih okolnosti možemo kazati kako su četnici 1942. gurali narod ustašama pod nož, sve ih tješeći kako će im usvojiti Rezoluciju sjećanja 2024.

 

 

I u konačnici, nije ovo nikakva rezolucija, ovo je papir koji će pokušati zaustaviti EU put Crne Gore, ne bi li se Vučić kako zlobno nasmijao kod Milomira Marića u “Ćirilici“, ali ovaj papir pokazuje i svu Vučićevu nemoć i potpuno sumanutu politiku Srbije, koja je danas spremna da se sprda i sa kostima svojih sunarodnika za malo radikalskog rejtinga velikog vođe i njegovih kerova ispod stola u srpskom svetu.

 

 

Ili kako profesor Vladimir Vojinović to divno reče:

 

 

“ …Vrlo jednostavno – za tri – četiri godine nestaće granice sa Debelog Brijega, a biće postavljena na sjevernoj granici Crne Gore, na Brodarevu i Jabuci. Tada će oni koji su naručili raspravu o Rezoluciji o Jasenovcu morati našem zajedničkom, evropskom prostoru pristupati kroz rampe namijenjene za putnike koji nisu državljani EU. To će biti pobjeda diplomatije cijelog Zapada, kome većina crnogorskih građana teži. Možemo li skupa biti mudriji od Vučićevih mentora iz Moskve? Možemo li zajedničkim snagama izbjeći to da na Balkanu dozvolimo još jedan „ukrajinski scenarij“?

 

 

A ovo potonje glede “ukrajinskog scenarija“ i “,mudrosti“ su pitanja prije svega za Spajića i Milatovića. Samo.

 

 

Samo previše je postavljenih pitanja u zadnjih par mjeseci na koja Milatović-Spajić tandem združeno na ovaj ili onaj način odgovara sa SRBIJA!

 

 

Na sramotu im bilo!

 

(CdM)

(281)

DRAGAN BURSAĆ: Rezolucija o Jasenovcu, Vučićev potez očajnika i sprdnja sa…

| Da se ne zaboravi, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-