SDP-ov poslanik oštro reagovao na Vukanovićeve tvrdnje o njegovim navodnim vezama s Mladićem

SDP-ov poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Saša Grbić komentarisao je današnje izlaganje kolege iz poslaničkih klupa Nebojše Vukanovića u Istočnom Sarajevu.

 

 

Kako je rekao Grbić, Vukanović od prve sjednice novog saziva NSRS-a pokušava dezinformisati javnost i vrijeđa narodne poslanike Pokreta za državu i njega lično.

 

 

“Smatrao sam to njegovim ličnim političkim stilom koji koristi u nedostatku političkih argumenata, ali nažalost prešao je sve crvene linije. Današnjim nastupom na konferenciji za novinare gdje je osokoljen činjenicom da nisam odgovarao na svaku njegovu laž, ponovo rekao da sam kum ratnog zločinca Ratka Mladića, čime ponovo dezinformiše javnost i nanosi neprocjenjivu štetu po moju porodicu i mene lično”, rekao je Grbić.

 

 

SAŠA GRBIĆ, DIREKTNO IZ BANJE LUKE: 'Sa vlasti moraju otići predstavnici  ratnih politika, bez toga otići će i posljednji mladi čovjek...' | Slobodna  Bosna

 

 

Političku borbu sa Nebojšom Vukanovićem i sličnima kaže da će nastaviti, a za ove i ostale iskaze ću već u ponedeljak podnijeti tužbu za klevetu.

 

 

Saša Grbić i Nebojša Vukanović

 

 

“Istina i kazna za iznošenje neistine su stvari kojih se najviše plaše ovakvi koji su skloni senzacionalizmu nauštrb istine”, naveo je on.

 

 

Podsjećamo, u Istočnom Sarajevu je održano postizborno savjetovanje članova Liste za pravdu i red, a njihov lider Nebojša Vukanović obratio se javnosti povodom najaktuelnijih tema u politici Bosne i Hercegovine danas.

 

 

Vukanović se osvrnuo i na djelovanje i izjave Osmorke. Kazao je kako će ih on lično uništiti jer vode opasniju politiku od HDZ-a i SNSD-a navodeći da su dva SDP-ova poslanika u NSRS-u Dodiku omogućila kontrolni paket u Domu naroda BiH.

 

 

OPLEO PO SDP-U

 

Vukanović: Mijatović je najveća podvala Bošnjacima od rata, lično ću se potruditi da razbijem Osmorku.

 

 

 

 

“Ja sam razočaran ponašanjem predsjednika SDP-a koji govori o nekakvim kučkinim sinovima, kopiladima, mene naziva duševnim bolesnikom i psihopatom. Gospodin Nikšić će skupo platiti tu svoju pragmatičnost, koaliciju s Dodikom i taj pogani prljavi jezik koji koristi”, rekao je Vukanović.

 

 

(Klix)

(175)

SDP-ov poslanik oštro reagovao na Vukanovićeve tvrdnje o njegovim navodnim vezama s Mladićem

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-