EKSKLUZIVNO! TURSKI MEDIJI OBJAVLJUJU: Djeca bogataša i AKP-ovih zvaničnika upozorena da je postavljena automobil-bomba u Ankari, ambasada SAD-a upozorenje izdala 11. marta

Posljednji stravični teroristički napad u Ankari  podigao je dosta prašine nakon što su u turskim medijima objavljene informacije da su pojedinci ali i cijele grupe ljudi bile upozorene da je instalirana auto-bomba i da se ne kreću po određenim dijelovima grada.

 

Turski Cumhurriyet je objavio da je Fondacija za mlade i obrazovanje (TÜRGEV) dobila poruku u kojoj se obavještavaju studenti iz inostranstva kako je u određenom dijelu grada instalirana automobil-bomba, te se mole da ne idu u oblast ‘Kızılay tarafın’. Inače utemeljitelj ove fondacije je sin predsjednika Turske Bilal Erdogan.

 

[Haber görseli]

 

Također studentice iz HÜMEYRA studentskog doma dobile su poruku sadržaja: “Dragi studenti, dobili smo obavještajne informacije da će se desiti eksplozija automobila bombe u blizini (‘Kızılay tarafın’) ‘Crvenog polumjeseca’. Molimo vas da ne idete u taj kvart.’ Studenti su informacije o automobilu bombi, proslijedili i drugim prijateljima upozorivši ih da budu oprezni.

Iz domova je saopćeno kako ovo obavještenje nisu poslala djeca državnih službenika ili članovi njihovih porodica, nego da su imali ‘pouzdane obavještajne podatke’.

Također je indikativna činjenica da je i američka ambasada par dana prije napada upozorila svoje državljane da se u Ankari sprema teroristički napad. Oni su još 11. marta izdali upozorenje:

‘Američka ambasada obavještava američke građane da je dobila podatke o potencijalnim terorističkim napadima na zgrade Turske vlade u Bahcelievler dijelu Ankare. Američki građani trebali bi izbjegavati ovo područje.

Savjetujemo američkim građanima da ponov razmotre svoje osobne sigurnosne planove, da budu svjesni svoje okoline i lokalnih događanja, da prate vijesti na lokalnim stanicama i slijede upute lokalnih vlasti.’

 

Untitled

 

Stiče se utisak kako su određeni dijelovi turskog društva, bogati učenici i njihovi roditelji, kao i američki državljani bili obaviješteni o novom terorističkom napadu, dok običnom narodu Turske, odnosno običnim smrtnicima u Ankari to niko nije želio prenijeti, a kamo li potruditi se da do napada ne dođe. Kome ide u korist smrt nedužnih civila na ulicama Turske?

 

(Global CIR/Cumhuriyet/ U.S. Embassy in Ankara)

(80)

EKSKLUZIVNO! TURSKI MEDIJI OBJAVLJUJU: Djeca bogataša i AKP-ovih zvaničnika upozorena da je postavljena automobil-bomba u Ankari, ambasada SAD-a upozorenje izdala 11. marta

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-