Vučić još jednom pokazao zašto mu je Milošević beskrajno vjerovao kao… ministru

informisanja…

 

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je još jednom pokazao zašto je nekadašnji predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević vjerovao u njegove kapacitete kada ga je postavio za ministra informisanja 1998. godine.

 

 

Gostujući u programu TV Prva predsjednik Srbije govorio je o sigurnosti u zemlji nakon što je muškarac u Beogradu izveo napad samostrijelom na pripadnika Žandarmerije u blizini Ambasade Izraela.

 

 

On je rekao da će Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju je nedavno usvojila Generalna skupština UN-a biti ispitana kao motiv za izvršenje terorističkog čina u Beogradu koji je izveo Miloš Žujević.

 

 

Napadač je po navodima srbijanskih vlasti primio islam i promijenio vjersko ime u Salahudin, te je bio blizak radikalnim vjerskim grupama. Žujević je usmrćen nakon što je izvršio teroristički čin.

 

 

Vučić nije propustio ni ovaj događaj da pokuša neuvjerljivo odbraniti tvrdnje koje je plasirao u javnosti danima uočio usvajanja Rezolucije, da će ista dovesti do sigurnosne krize.

 

 

Međutim, to nije primarni motiv jer je Rezolucije usvojena.

 

 

Vučić pokušava propust sigurnosnih i obavještanijih službi zamagliti otvaranjem novog prostora za diskusiju o Rezoluciji. Što bi se pričalo o tome da su srbijanske službe po ko zna koji put zakazale, kad je jednostavnije ponovo otvoriti diskusiju o Rezoluciji.

 

 

Potpuno je svjestan da je i samo plasiranje sumnje, a ne bilo kakav dokaz, dovoljno da se priča preusmjeri.

 

 

Kao što je praksa pokazala, predsjednik Srbije u toj mjeri kontroliše medije da je u stanju poraz (koristimo ovu riječ jer je upravo Vučić proces usvajanja Rezolucije predstavio kao utakmicu) koji je doživio u UN-u, predstaviti pobjedom.

 

 

Konačni rezultat je baš kao na utakmici “proslavio” sa zastavom Srbije i zagrljajima sa svojim najbližim saradnicima. Samo su mu falile vuvuzela da sve izgleda kao sportski događaj.

 

 

Ako je to već bio u stanju režirati, povezati Rezoluciju sa fanatikom koji samostrijelom gađa policajca ispred izraelske ambasade je za njega sitnica.

 

(Klix)

(231)

Vučić još jednom pokazao zašto mu je Milošević beskrajno vjerovao kao… ministru

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-