KATASTROFA U NAJAVI: Dodik opet dobio sve što je tražio, nakon dugo godina vratit će kontrolu nad OSA-om i po prvi put preuzeti kontrolu nad…

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i lider SNSD-a Milorad Dodik u četvrtak je u Istočnom Sarajevu prisustvovao sastanku sa koalicionim partnerima s državnog nivoa na kojem je, kako je otkrio, potvrđen dogovor o ministrima i zamjenicima u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

 

 

Osim potvrde raspodjele ministarstva, na sastanku u Istočnom Sarajevu, Dodik je sa Konakovićem i drugim predstavnicima “šestorke” rasporedio i pojedine agencije.

 

 

Lideri SDP, NiP i NS pristali su da SNSD Milorada Dodika dobije i Agenciju za lijekove BiH, javlja portal Istraga.

 

 

Kao što je poznato, NSRS je po naredbi Dodika prošle godine usvojila entitetski zakon o lijekovima i pokrenula osnivanje agencije za lijekove RS jer SNSD nije mogao smijeniti direktora Agencije za lijekove BiH Aleksandra Zolaka (PDP). Sada u ovu poziciju dobili, takoreći, na pladnju.

 

 

 

 

Osim Agencije za lijekove, SNSD po prvi put od njenog osnovanja, preuzet će Službu za poslove sa strancima. Ova služba osnovana je 2006. godine i ona kontrolira migracije i kretanje svih stranaca u BiH.

 

 

Deset godina tom službom rukovodio je kadar SDS-a Dragan Mektić. Nakon njega, Službu je preuzeo Slobodan Ujić, također ispred SDS-a.

 

 

 

 

SNSD je u dogovoru sa liderima Osmorke dobio i poziciju zamjenika direktora Obavještanjo-sigurnosne agencije. Prema zakonu o OSA-i, zamjenik direktora OSA-e je šef svih operacija te agencije.

 

 

To, također, znači da će Milorad Dodik nakon osam godina ponovo preuzeti ključne pozicije u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji.

 

(Istraga.ba)

(552)

KATASTROFA U NAJAVI: Dodik opet dobio sve što je tražio, nakon dugo godina vratit će kontrolu nad OSA-om i po prvi put preuzeti kontrolu nad…

About The Author
-