KONAKOVIĆ ŠOKIRAN BROJNIM OPTUŽBAMA: „Naši su prethodnici zbog stranačkih i ličnih interesa trgovali institucijama BiH i doveli nas u nepovoljan položaj…“

“U razgovorima o institucijama uvidjeli smo još jedan debalans na našu štetu, popravili smo i to”, poručio je Konaković.

 

 

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, oglasio se povodom medijskih napisa u kojima se navodi da je Šestorka napravila velike ustupke SNSD-u Milorada Dodika.

 

 

Svaki dan pregovora potvrđuje nam ono što smo već znali.

 

 

Naši su prethodnici zbog stranačkih i ličnih interesa trgovali institucijama Bosne i Hercegovine, tražili i dobijali pozicije za važne pojedince iz stranke i doveli nas u nepovoljan položaj.

 

 

U korektnim pregovorima smo neke greške već ispravili, pregovarači sa druge strane su bili korektni.

 

 

Večeras smo u razgovorima o institucijama uvidjeli još jedan debalans na našu štetu, popravili smo i to.

 

 

Sad gledam hajku “zaštitnika”, njihovih privatnih novinara i medija.

 

 

Najavljuju imenovanja iz SNSD-a, na sva zvona viču kako su to loša rješenja, a ne kažu da su te iste ljude imenovali ranije i da su na tim funkcijama proveli dugi niz godina.

 

 

Pišu i to kako smo neke agencije isporučili pregovaračima iz RS-a, a ne kažu da su i sad na čelu tih agencija kadrovi iz RS-a, “zaštitnici” se nisu bunili.

 

 

Veliku su buku digli, svaki dan spinovi i laži koje istinama razbijamo.

 

 

Zbog naše domovine Bosne i Hercegovine, poručio je Konaković.

 

 

 

 

Podsjetimo, iako je njegova stranka protekle četiri godine rukovodila Vijećem ministara BiH, Milorad Dodik nije uspio preuzeti kontrolu nad Agencijom za lijekove BiH i Službom za poslove sa strancima BiH, niti je uspio svog čovjeka postaviti za šefa svih operacija u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH.

 

 

No, trideset dana od potpisivanja Sporazuma sa SDP-om, NiP-om i Našom strankom Dodik će dobiti sve ono što je želio, a što tokom proteklog mandata nije uspio preuzeti.

 

 

 

 

Više pročitajte OVDJE.

 

(SB)

(398)

KONAKOVIĆ ŠOKIRAN BROJNIM OPTUŽBAMA: „Naši su prethodnici zbog stranačkih i ličnih interesa trgovali institucijama BiH i doveli nas u nepovoljan položaj…“

About The Author
-