VASKOVIĆ, SVE PO SPIKU: „I Kumovi pravosudne mafije imaju pravo na odmor, zar ne; Lukačeva Hunta nastavlja sa progonom svih koji traže…“

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti…

 

 

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

 

1.

Udruženje tužilaca Republike Srpske ima dva vrlo važna zadatka: Jedan je podrška pravosudnoj mafiji, na čijem su čelu Milan Tegeltija (predsjednik VSTS), Miodrag Bajić (zamjenik Republičkog tužioca), Mladen Mitrović (Glavni tužilac OJT Prijedor) i Slobodan Zec (pomoćnik ministra pravde RS), odnosno lobiranje za one koje Kumovi mafije izaberu kao favorite za imenovanja na najznačajnije funkcije..

 

Zbog te podrške Jadranka Stanišić, sudija Vrhovnog suda RS, izabrana je za člana VSTS i to potpuno nezakonito, a iza svega stoje Tegeltija i Bajić. I Slobodan Stanišić, advokat, Tegeltijin saradnik u arbitražama u kojima je predsjednik VSTS i Kum pravosudne mafije nelegalno zaradio 44 hiljade KM.

 

2.

Tegeltija i Bajić su kumovi pravosudne mafije, a Mitrović i Zec mogu ponijeti prefiks konsiljere, jer su zaduženi za brojne prljave poslove, kako bi zaštitili kriminalce iz vlasti, kriminalce van vlasti i sve ostale koji imaju dovoljno novčanih sredstava da plate nekažnjavanje, šta god da su počinili.

 

3.

Svi navedeni čak štite i one koji su počinili najteže zločine – naručili ubistva i ubice.

 

Dovoljno je pomenuti slučajeve ubistava Davida Dragičevića i Dženana Memića, čije rješavanje se opstruiše pod punom paskom VSTS-a, tužilaštava i dijelova policije, pa je potpuno jasno o kakvoj zločinačkoj organizaciji je riječ; Zločinačkoj organizaciji koja je zarobila institucije i ne dozvoljavaju bilo kakvu promjenu.

 

4.

Pri tom, oni koriste sve pogodnosti tih institucija, kako bi sebi priskrbili što više benefita, među kojim su im posebno omiljena turistička putovanja na račun poreskih obveznika BiH i RS.

 

5.

To je druga funkcija Udruženja tužilaca RS – da obezbjeđuje atraktivne destinacije za Bajića i probrano društvo, kako bi uživali sve blagodeti pozicija koje obnašaju, a i odmorili se od teškog/preteškog rada na prikrivanju krivičnih djela.

 

 

Kada Udruženje nije u situaciji da plaća Bajiću turističke destinacije, tu je Centar za edukaciju sudija i tužilaca i njegov direktor Tomislav Čavić, koji je u Južnoafričku Republiku poslao sebe i Bajića, člana UO tog Centra. Bajić je otputovao bez tjelohranitelja, što je zapanjujuće. Međutim, u JAR-u se nalazi sasvim dovoljan broj kriminalaca i ubica ovdašnjeg porijekla da ga zaštite od bilo kakve neugodnosti.

 

6.

Toliko je ta družina bahata, osiona, umišljena da im niko ništa ne može, da čak i na turističkim putovanjima čine teške prekršaje i nezakonitosti, za koje, naravno, ne odgovaraju; Kako, zaboga, da kazne sami sebe.

 

7.

Na čelu Udruženja tužilaca je Živana Bajić, koja nije ništa u rodu Miodragu Bajiću, ali mu je privržena kao najrođenija, jer on je štiti za sav nerad ) kao i Svjetlanku Bijelić), a ona lobira za njega i omogućava mu putovanja na atraktivne destinacije o trošku Udruženja.

 

8.

Udruženje je i ove godine organizovalo izlet za članove pravosudne mafije – putovalo se u Prag (produženi vikend 04.08.2019.), plus izleti u Karlove Vari i Drezden, u susjednoj Njemačkoj.

 

9.

Bajić je putovao službenim BMW-om; Nije on za kombija u kojem su otputovali ostali, njemu potčinjeni kadrovi pravosudne mafije.

 

10.

Među njima je bio i Mladen Mitrović, kojeg već pripremaju da zamijeni Želimira Lepira na poziciji Glavnog tužioca OJT Banjaluka, u februaru 2020. godine.

 

 

Tada Lepir odlazi u penziju, iako je zbog sluganstva i opstrukcije istrage o ubistvu Davida Dragičevića, već odavno trebalo da ode u zatvor.

 

Kako god, penzionerski dani, posebno noći, neće mu biti mirni zbog pomaganja u opstrukciji i nerješavanju pomenutog teškog zločina ubistva, u kojem su učestvovali i pojedini pripadnici MUP RS/Hunte Dragana Lukača.

 

11.

Šta je još bitno naglasiti za Bajića – osim što je otputovao službenim BMW-om, poveo je sa sobom i dvojicu tjelohranitelja na koje nema zakonsko pravo.

 

12.

Već sam pisao o tome, ali niko ni makac – Bajić jedini od tužilaca ima tjelohranitelje, za koje niko ne može utvrditi od koga ga štite, jer taj nije podigao validne optužnice već decenijama.

 

Biće da je riječ o nedorasloj osobi, kojoj tjelohranitelji daju privid značaja u sopstvenim očima.

 

13.

Bajić jeste značajan za kriminalne krugove koje štiti, ali, očito, ni taj aspekt nije dovoljan da zadovolji njegovu frustraciju i narcisoidnost.

 

14.

Da bi stigao do Češke (Praga) i Drezdena (Njemačka), Bajić je morao da se službenim BMW-om i sa tjelohraniteljima proveze kroz Hrvatsku i Mađarsku, pa je logično pitanje da li je njegov put, u i kroz, te četiri države prijavljen/najavljen ambasadama BiH u tim državama, kao i organima tih zemalja ili je sve navedeno Bajić učinio ilegalno?! Preciznije, nezakonito!

 

15.

Naravno da nije, pa je zato ovdje riječ o školskom primjeru zloupotrebe položaja pravosudnog funkcionera, koji je zadužen da procesuira takva krivična djela; Međutim, upravo ih on čini i, najmanje, što bi trebalo učiniti jeste smijeniti Bajića, a, nakon toga, i procesuirati zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

 

16.

Međutim, to se neće desiti, jer je prema najnovijem, neproglašenom, ukazu šef pravosudne mafije (jedan od njih) “politička ličnost” vladajuće oligarhije u RS, pa kao takav nalazi se iznad Zakona.

 

Posebno odjeljenje RJT za borbu protiv korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala, na čijem čelu se Bajić nalazi, ne služi za otkrivanje, već prikrivanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika kriminala.

 

17.

Uostalom, Bajić je bez ikakve istrage zaštitio pojedine pripadnike MUP RS od odgovornosti za učešće u ubistvu Davida Dragičevića i zbog toga je dodatno nagrađen, čak i atraktivnim izletima, kao i putovanjem u Južnoafriču Republiku, a niko iz pravosuđa ni ne pomišlja na njegov zakonski progon i teško kažnjavanje zbog zločina koje je počinio.

 

 

18.

Čini ih i dalje, po nalogu Lukačeve Hunte, jer 03.12.2019. godine pred Sudom treba da se pojavi čak 27 građana Banjaluke, među kojima su i Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, narodni poslanici Branislav Borenović i Draško Stanivuković, kao i drugi građani koji su prošle godine zahtijevali istinu o ubistvu Davida Dragičevića i kažnjavanje naručilaca ubistva i ubica.

 

 

Umjesto istine o ubicama i njihovog pravednog kažnjavanja, dobili su sudske progone, iza kojih stoji Lukač, uz nepodijeljenu podršku Željke Cvijanović. Ona zna koja su izvorišta te nepodijeljene podrške, ali znaju i drugi ponešto o tome.

 

Nisu progonjeni samo oni sa spiska (ispod teksta), već i brojni drugi, od kojih su neki bili prisiljeni napustiti Banjaluku, kako bi spasli sopstveni život.

 

Na spisku koji objavljujem su ukupno 23 lica, ali je Hunta, dodatno, prijavila još četiri osobe.

 

Bez obzira na nasilnost i progone, na spinove, Hunta više nikada neće biti MUP RS – ta institucija zauvijek je izgubila kredibilitet, jer je stala u zaštitu naručilaca ubistva i ubica; zauvijek je izgubljena za taj entitet, a ostala je samo gola sila, sastavljena od Lukačevih poslušnika spremnih na svako zlo.

 

(563)

VASKOVIĆ, SVE PO SPIKU: „I Kumovi pravosudne mafije imaju pravo na odmor, zar ne; Lukačeva Hunta nastavlja sa progonom svih koji traže…“

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-