RUSKI AMBASADOR U SRBIJI ŠIRI PANIKU: “Zapad hoće da ukine RS, Izetbegović je instrument SAD-a i EU”!

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko tvrdi da Zapad ima pakleni plan za ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH.

 

 

On kaže da je lider SDA Bakir Izetbegović ‘samo instrument za postizanje tog cilja’!

 

Bocan-Harčenko ističe da je nedavno usvojena deklaracija SDA, koja predviđa stvaranje unitarne ‘republike BiH’ samo dio šireg plana međunarodne zajednice.

 

 

– Sa velikog brigom posmatramo deklaraciju SDA, jer ona predstavlja više koraka unazad i ona jeste kršenje Dejtonskog sporazuma.

 

Plan moćnika sa Zapada jeste da stvore krizu i da onda neko u ime međunarodne zajednice istupi i ponudi nešto…

 

I znate kako to ide, onda se kaže da je ta njihova ponuda fleksibilnija i kompromisna. A takvo rešenje bilo bi suštinski isto kao i sama deklaracija iako bi možda imalo blaži jezik.

 

Cilj tog plana, krajnji cilj jeste ukidanje Republike Srpske – rekao je Bocan-Harčenko i dodao da zvanična Rusija veoma zabrinuta zbog ovakve situacije.

 

– Najvažnije je ipak da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u ovoj situaciji ostane suzdržan. Gospodin Dodik je samo govorio o nekim mogućim koracima RS u određenim slučajevima, ali zna se da je njegov osnovni cilj očuvanje mira i da sve u vezi sa Republikom Srpskom ostane u okvirima Dejtonskog sporazuma.

 

To je i njegova obaveza kao člana Predsjedništva BiH – zaključio je ruski diplomata koji je pune četiti godine bio ruski ambasador u BiH.

 

alt

 

(673)

RUSKI AMBASADOR U SRBIJI ŠIRI PANIKU: “Zapad hoće da ukine RS, Izetbegović je instrument SAD-a i EU”!

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-