Šta sad?! Amerika poslala ponudu Putinu! Vašington uputio jasan signal da je došao kraj!

Šef EU diplomacije Josep Borrell smatra da Ukrajina neće uspjeti poraziti Rusiju u skoroj budućnosti…

 

 

 

Tiskovni tajnik ruskog predsjednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov nada se da će do mira između ukrajinske i ruske strane doći kada Kijev prestane proglašavati potencijalnu pobjedu nad Moskvom.

 

 

Bivši glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen predlaže prijem Ukrajine u savez bez novih regija Rusije. Prema njegovom mišljenju, to će biti dobar “signal” Moskvi.

 

 

Iako je bivši, njegov stav nije samo njegov, već je smišljen i pripremljen u hodnicima NATO-a, a nastup je svojevrsna provjera pulsa Moskve i mišljenja u Ukrajini i Europskoj uniji. Tvorac prijedloga, pa tko drugi nego “američki izvori”.

 

 

– Došlo je vrijeme da napravimo sljedeći korak i pozovemo Ukrajinu u NATO. Trebamo novu europsku sigurnosnu arhitekturu, u kojoj je Ukrajina u samom srcu NATO-a – rekao je Rasmussen. O tome je razgovarao s Andrejem Yermakom, savjetnikom šefa kabineta predsjednika Ukrajine.

 

 

Isključivanje teritorija pod ruskom kontrolom iz Ukrajine smanjilo bi prijetnju izravnog sukoba između saveza i Moskve, smatra bivši glavni tajnik NATO-a. A Kijev bi mogao izgraditi svoje vojne snage za kasnije raspoređivanje na prvoj liniji.

 

 

O modelu ulaska Ukrajine u EU za sada se ne govori detaljnije. ali moguće je da je matrica ista kao i kod ulaska u NATO.

 

 

Pitanje članstva Ukrajine u NATO-u traje već nekoliko godina. Nakon početka sukoba Kijev je poslao zahtjev za ubrzani ulazak u NATO.

 

 

Američki State Department priopćio je da će se Ukrajina pridružiti savezu ako se s time slože sve zemlje članice.

 

 

Istodobno, iz ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog priopćili su da “neće razmjenjivati ​​teritorije” radi članstva.

 

 

Teška ukrajinska protuofenziva razočaranje je za najbliže saveznike predsjednika te zemlje Volodimira Zelenskog.

 

 

Vrijeme Zelenskog brzo ističe usred zastoja u ratu u Ukrajini i uzdrmane vjere Zapada. Neučinkovita, ali iscrpljujuća protuofenziva već je razočarala ukrajinske saveznike.

 

 

Razočaranje aktivnostima Zelenskog počelo je rasti davno prije početka rata na Bliskom istoku, kada se fokus Zapada prebacio s Ukrajine na palestinsko-izraelski sukob.

 

 

 

Jutarnji list - Ukrajina podnijela tužbu protiv Rusije Međunarodnom sudu u Haagu: 'Očekujemo početak suđenja već idući tjedan'

 

(Informer)

(565)

Šta sad?! Amerika poslala ponudu Putinu! Vašington uputio jasan signal da je došao kraj!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-