ŠEF FEJSBUKA NAPOKON OTKRIO: Evo kada svima namjeravaju pustiti novo “like” dugme!

U desetom mjesecu prošle godine, šef produkcije u Facebooku, Chris Cox, objavio je da ova društvena mreža napokon donosi korisnicima “dislike” (ne sviđa mi se) dugme, doduše u malo izmijenjenom obliku…

 

Umjesto dugmeta “dislike” koje su mnogi tražili s obzirom da postojeći “like” ne odgovara svim situacijama – recimo kad neko umre ili kada je u pitanju neka tragedija – Cox je kazao da kompanija testira mogućnost koju su nazvali “reakcije” i koja je svojevrsni nastavak “like” dugmeta. Preciznije, korisnicima se omogućava da izaberu jednu od šest emocija – poput tuge ili ljutnje.

Opcija je originalno testirana u Irskoj i Španiji, a u posljednjih 14 dana i u Japanu.

U novom članku na Bloombergu, Cox je naveo da “reakcije” trebaju stići u SAD i u ostatak svijeta u idućih nekoliko sedmica, ali opet nije precizirao datum.

On je dodao da opcija dolazi sa naučenim lekcijama i iskustvima koja su sakupljena tokom preoteklog perioda.

Otkrio je i jedan zanimljiv detalj – da je nova opcija tokom testnog perioda najviše korištena nakon nedavnih napada u Parizu.

Cox je na kraju zaključio da je cilj Facebooka imati univerzalni rječnik koji dopušta ljudima da izraze svoje emocije dok koriste ovu društvenu mrežu.

 

I'm in Tokyo today to announce the rollout of Reactions in Japan, our sixth country, along with six new Japanese publishing partners for Instant Articles. We're excited to see how these features get used in Japan, a culture we all learn from in how to communicate visually.

Posted by Chris Cox on 13. Januar 2016

 

 

 

 

(Doznajemo.com)

(9)

ŠEF FEJSBUKA NAPOKON OTKRIO: Evo kada svima namjeravaju pustiti novo “like” dugme!

| Foto/Video, Slider, Tehnologija |
About The Author
-