ZBUNJENI I NAUČNICI: Pogledajte šta se približava Zemlji! (FOTO)

Misteriozni objekt 1991 VG, koji je neobičan zbog čudne rotacije, prvi put primijetio je u novembru 1991. astronom James Scotti sa Univerziteta u Arizoni, piše Daily Mail.

 

 

Teorije o ovom misterioznom predmetu će kreću od toga da se radi o malom meteoru, pa do toga da se radi o vanzemaljskoj sondi poslanoj specifično da proučava Zemlju.

 

Ovaj objekat za koji neki stručnjaci smatraju da se radi o dijelu rakete iz misije Apollo 12 trebao bi proletjeti pored Zemlje slijedeće, 2017. godine. Međutim, Scotti tvrdi kako se vremena ne podudaraju te da su “pregledali sve moguće slučajeve da se radi o predmetu ljudskog porijekla”.

 

– Bilo je nekoliko mogućih dijelova svemirskih brodova i raketa koji s mogli biti 1991 VG. Ali nakon što smo provjerili svaki, morali smo ih sve eliminisati – dodao je.

 

2dd88ad500000578-3292170-image-a-1-1445970972110

Orbita 1991 VG pažljivo prati zemljinu

 

Postoje i tvrdnje kako bi se moglo raditi o tajnoj raketi koju su Sovjeti poslali u orbitu bez da su obavijestili ostatak svijeta.

 

– Sovjeti su imali rakete jake poput američkih, voljeli su skrivati stvari koje bi krenule po zlu, i pokušavali su i sami otići na Mjesec – napisao je jedan korisnik Reddita.

 

Kada je Scotti po prvi puta primjetio objekat imao je prečnik od oko 10 metara i prolazio je pored Zemlje na udaljenosti od oko 450.000 kilometara.

 

Objekat je pokazivao brzu rotaciju dok mu je sjaj rastao i padao, a u to vrijeme nije još bio primjećen niti jedan asteroid te veličine koji bi se tako ponašao.

 

Nakon što su prikupljeni podaci, Scotti je shvatio da je to bio već drugi put da je taj neidentificirani objekat prošao pored Zemlje nakon marta 1975. godine.

(113)

ZBUNJENI I NAUČNICI: Pogledajte šta se približava Zemlji! (FOTO)

About The Author
-