PRIJETNJE IZ RUSKE AMBASADE U BiH: “Biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik”

„Amerikanci inače vole da uče druge kako treba da žive. Kakav stav treba da imaju”, naveli su.

 

 

Ambasada Rusije u BiH je saopštila da “Amerikanci vole druge da uče kako treba da žive”, ocijenivši da je biti prijatelj sa Amerikom “kao kupiti kartu za Titanik”.

 

 

Ambasada SAD u BiH i State department su povodom Dodikovog odlaska u Moskvu i sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, ocijenili da „u trenutku dok Rusija vodi svoj agresorski rat protiv Ukrajine, nijedna vlada, na bilo kojem nivou, ne bi trebalo da proširuje saradnju s Rusijom“. Ukazali su da je Dodikova odluka da se sastane s Putinom „kratkovida“ i da ne služi interesima građana RS.

 

 

Reagujući na to, Ambasada Rusije u BiH je postavila pitanje o tome „ko su oni da uče predsednika RS s kim treba biti prijatelj?“.

 

 

 

 

„Amerikanci inače vole da uče druge kako treba da žive. Kakav stav treba da imaju. Kako se moraju voditi principima demokratije, nekim pravilima koja su, navodno, u osnovi svijeta, njihovog svijeta, gdje su oni gospodari, a ostali su zahvalni i skromni slušaoci“, piše u saopštenju.

 

 

Dodaje se da „ako pokažete nezavisnost, dobijate sankcije i embargo, a, ako branite međunarodno pravo, onda ste autokrata i totalitarista“.

 

 

„Za pokorne i poslušne je pripremljena finansijska milostinja, čiji su izvor džepovi tih istih pokornih. Samo što oni to ne razumiju. Za sada“, poručila je ambasada.

 

 

Ambasada Rusije u BiH optužuje SAD da „besramno i drsko lažu, uništitavaju suverene zemlje, izlažući ih neljudskom bombardovanju, ignorišu svoje međunarodne obaveze, kriveći druge za to“.

 

 

U ruskom saopštenju je ocjenjeno da su SAD „jednom nogom na rubu finansijskog ponora“, kao i da je Amerika „bolesno društvo, pogođeno metastazama nasilja, rasne netolerancije i ekonomske nejednakosti“.

 

 

„Biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik“, zaključuje Ambasada Rusije.

 

 

(SB)

(219)

PRIJETNJE IZ RUSKE AMBASADE U BiH: “Biti prijatelj sa Amerikom je kao kupiti kartu za Titanik”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-