MOJA AZRA TO JE NAJGORE: Zašto se vlasnica “Avaza” ne oglašava povodom hapšenja bivšeg supruga?

Nakon što je jučer uhapšen i pritvoren Fahrudin Radončić, a pripadnici SIPA-e pretresli tri lokacije “bliske Radončiću”, uslijedile su brojne reakcije novinarskih udruženja, političkih partija, pravnih eksperata svih profila… Tim više iznenađuje to što se, barem dok ovo pišemo, još uvijek nije oglasila gospođa Azra Radončić, bivša supruga lidera Saveza za bolju budućnost i vlasnica “Avaza”?!

 

 

Kao što je poznato, bračni par Radončić, supruga Azra i muž Fahrudin, sporazumno su se razveli u proljeće 2012. godine, a samo koji mjesec kasnije preko advokata raspodijelili imovinu zajednički stečenu u braku.

 

 

Gospođi Azri pripalo je vlasništvo nad “Avazom”, te dionice u “GIK “OKU”, kao i dvoetažni stan u “Importanne centru” od 160 kvadrata.

 

 

Fahrudin je ustupio bivšoj supruzi vlasništvo nad “Avazom” uz njenu obavezu da mu uplati 200 miliona maraka. Isplata je trebala biti izvršena u tri rate: prva rata je bila 97,2 miliona KM, a ostale dvije po 66 miliona. Posljednja rata trebala je biti isplaćena 31.12. 2015. godine. “Slobodna Bosna” nije uspjela provjeriti da li je vlasnica “Avaza” ispunila brakorazvodnim ugovorom preuzete financijske obaveze.

 

 

Zbunjujuće je i to da su pripadnici SIPA-e tokom jučerašnje akcije pretresli i stan u “Importanne centru”, koji prema brakorazvodnom ugovoru pripada Azri, a ne Fahrudinu Radončiću… Ili će ipak biti da je cijela ta priča s razvodom, ugovorima i promjenom vlasnika bila najobičnija farsa, jedna u nizu takvih koje se vezuju za Radončića?

 

 

Da nije tako, Azra Radončić bi sasvim sigurno već reagirala zbog upada policije u njeno privatno vlasništvo – “Avaz” i stan na Marijin Dvoru…

(235)

MOJA AZRA TO JE NAJGORE: Zašto se vlasnica “Avaza” ne oglašava povodom hapšenja bivšeg supruga?

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-