OGLASIO SE DODIK NAKON SASTANKA SA PUTINOM: “Rat u Ukrajini nije samo sukob Ukrajine i Rusije, nego sukob Zapada i Rusije!”

Poručio je kako Republika Srpska razumije da rat u Ukrajini nije samo sukob Ukrajine i Rusije, nego sukob Zapada i Rusije…

 

 

Nakon sastanka u Kremlju sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, oglasio se na svom Twitter profilu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

 

Saopštio je da je Putinu na sastanku u Moskvi rekao da Republika Srpska ima potrebu za saradnju sa Rusijom na ekonomskom planu.

 

 

“Srpska ostaje uporna u svom stavu da ne prati politike koje idu za tim da prebace krivicu samo na jednu stranu u sukobu Ukrajini. Smatramo da Ruska Federacija koja je se uporno borila za svoj bezbjendosni okvir i koja je pokušavala i ranije da obezbijedi te garancije, naprosto bila prisiljena vezano za ovu vojnu operaciju”, istakao je Dodik.

 

 

 

 

Dodik kaže da je Republika Srpska zbog takvog stava bila izložena mnogim pritiscima.

 

 

“Mi nismo dozvoljavali da se donese formalna odluka o sankcijama prema Ruskoj Federaciji i zbog toga smo od zapadnih partnera bili izloženi raznim oblicima pritisaka u vidu sankcija i suspendovanja određenih projekata i programa. Ali, mi smo odlučili da naprosto ne budemo dio histerije koja se stvara, nego da se pruži šansa da se to pitanje riješi na nivou Ruske Federacije i Ukrajine”, naveo je Dodik.

 

 

Додик и Путин - Фото: РТРС

 

 

Poručio je kako Republika Srpska razumije da rat u Ukrajini nije samo sukob Ukrajine i Rusije, nego sukob Zapada i Rusije.

 

 

“U svakom slučaju Srpska je stabilna i mirna, ali izložena raznim zahtjevima o rušenju Dejtonskog sporazuma i mi smo evidentirali preko 100 nadležnosti koje smo imali garantovane u Dejtonu i Ustavu BiH, a koje su Srpskoj oduzete. Sve je to išlo kroz posljednjih 20 godina nametanja pravila koja su rušila međunarodno pravo”, poručio je Dodik nakon sastanka.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

(SB)

(268)

OGLASIO SE DODIK NAKON SASTANKA SA PUTINOM: “Rat u Ukrajini nije samo sukob Ukrajine i Rusije, nego sukob Zapada i Rusije!”

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-