NOVI MINISTRI U VLADI KS; ALI, POSTOJI “KVAKA”: Problem je tehnika kojom će rekonstrukcija biti izvršena – jedna opcija je da Nihad Uk podnese ostavku, međutim on nije u…

(…) potpunosti naklonjen takvoj opciji.

 

 

Danas su održani novi razgovori političkih stranaka na temu rekonstrukcije Vlade Kantona Sarajevo.

 

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici SDP-a, NS-a, NIP-a, Za nove generacije i nezavisnih zastupnika.

 

 

Kako je potvređeno, 99 posto stvari je dogovoreno i u ponedjeljak se očekuje finalni dogovor i poptpis novih koalicionih partnera o uspostavi nove većine i raspodjeli resora.

 

 

Doći do promjene u tri resora, odnosno smjene ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića, ministra finansija Emira Dedovića, te ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade Pavla Krstića.

 

 

Ministarstvo finansija i visokog obrazovanja trebalo bi pripasti stranci Za nove generacije.

 

 

Prema saznanjima Vijesti.ba nova ministrica visokog obrazovanja trebala bi biti Adna Bešić, doktorica bioloških nauka i docent, s višegodišnjim iskustvom u javnom zdravstvu.

 

 

 

 

Ministarstvo komunalne privrede u rekonstruisanoj Vladi KS pripalo bi NS-u, a prijedlog za ministra trebao bi biti Bojan Bošnjak.

 

 

 

 

Jedina je nadoumica, kako je rečeno, tehnika kojom će rekonstrukcija biti izvršena.

 

 

Tri su opcije kako doći do rekonstrukcije. Jedna je da premijer Nihad UK podnese ostavku.

 

 

Druga i najmanje izjvesna da tri ministra podnesu ostavke. I treća da Vlada KS izglasa nepovjerenje trojici ministara, a da to poslije potvrdi Skupština KS.

 

(SB)

(57)

NOVI MINISTRI U VLADI KS; ALI, POSTOJI “KVAKA”: Problem je tehnika kojom će rekonstrukcija biti izvršena – jedna opcija je da Nihad Uk podnese ostavku, međutim on nije u…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-