Milanović odgovara na optužbe. Predsjednik Hrvatske uputio novo saopćenje o Dodiku

Zoran Milanović o Miloradu Dodiku – još jednom.

 

 

Nakon bure koja se podigla zbog posjete Milorada Dodika predsjedniku Hrvatske na Hvaru, uslijedile su salve kritika, među kojima je prednjačio, kao što se očekivalo, premijer Hrvatske Andej Plenković i njegov HDZ.

 

 

Sada se ponovo oglasio Milanovićev ured.

 

 

Kako prenose hrvatski mediji, Ured Predsjednika Hrvatske oglasio se o dolasku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Hrvatsku.

 

 

Predočili i dokaz

 

Kao dokaz da su uredno i pravodobno obavijestili o njegovu dolasku, objavili su mail koji je Ured Predsjednika uputio Upravi za granicu Ministarstva unutrašnjih poslova 24. jula.

 

 

 

 

Kako navode u saopćenju, iz spomenutog maila nedvojbeno se vidi da je Ured dostavio MUP-u i dopis zaprimljen iz Dodikovog kabineta, sa svim potrebnim podacima.

 

 

Ured Predsjednika od MUP-a je zatražio da se osigura granična kontrola, što je MUP i učinio, kaže se u saopćenju.

 

 

“Kako bi otklonili svaku sumnju da je Ured Predsjednika Republike uredno i pravovremeno obavijestio MUP RH o dolasku predsjednika RS Milorada Dodika u Hrvatsku, objavljujemo i dokaz: mail koji je Protokol Ureda PRH uputio Upravi za granicu MUP-a 24. jula, dan prije planirane radne posjete gospodina Dodika.

 

 

Iz spomenutog maila nedvojbeno se vidi kako je Ured PRH dostavio MUP-u i dopis zaprimljen iz Kabineta gospodina Dodika, sa svim potrebnim podacima. Isto tako, Ured PRH je od MUP-a zatražio da se osigura granična kontrola, što je MUP i učinio.

 

 

 

 

Uzvratili Plenkoviću

 

Ujedno isti dokaz javno prinosimo pozornosti predsjedniku Vlade Andreju Plenkovića znajući da je on sklon praviti se neinformiran i da je navikao samovoljno odlučivati što jest a što nije tema ovisno o svom i HDZ-ovom interesu, zapravo manipulirati.

 

 

Kao što mu utvrđivanje i sankcioniranje odgovornih iz plinske afere još uvijek nije tema, što je jučer kazao, misleći da će odlaskom u hladovinu Vile Costabella nestati i plinska sfera. A neće, čekat će ga.

 

 

Što se tiče leta gospodina Dodika helikopterom do Hvara, odnosno procedure dogovaranja i odobravanja leta, ta je procedura prema zakonu isključivo u nadležnosti Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

 

 

Ured PRH ni na koji način nije bio niti je mogao biti uključen u odobravanje i organizaciju leta”, stoji u saopćenju Ureda Predsjednika.

 

(Raport)

(959)

Milanović odgovara na optužbe. Predsjednik Hrvatske uputio novo saopćenje o Dodiku

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-