Je li Šefik Džaferović slagao javnost?

Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uhvaćen je u laži.

 

 

Naime, Džaferović je jučer ponovo slagao javnost tezom kako “prvi put predsjedavajući Vijeća ministara BiH nije izabran konsenzusom tri člana Predsjedništva BiH”.

 

 

Danas se mandat daje preglasavanjem jednog člana Predsjedništva BiH, što je također novo, to se prvi put dešava u postdejtonskoj BIH, prvi se puta preglasavanjem imenuje predsjedavajući Vijeća ministara – rekao je Džaferović jučer za Hayat TV.

 

 

 

 

Podsjetimo, Borjana Krišto je izabrana glasovima predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i Denisa Bećirovića, dok je Željko Komšić bio protiv.

 

 

 

 

“Avaz” je došao u posjed magnetofonskog snimka 10. hitne sjednice Predsjedništva BiH. Tada je sjednicom predsjedavao predsjedavajući Željko Komšić, a jedina tačka dnevnog reda bilo je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara naše zemlje.

 

 

Tada se biralo između Nikole Špirića i Mladena Ivankovića-Lijanovića. Predsjedavajući Komšić je zamolio generalnog sekretara da u mikrofon ponovi proceduru glasanja.

 

 

Dva su glasačka listića bila ispravna, dok je jedan bio neispravan, a na kraju je za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH izabran Nikola Špirić.

 

 

 

(Press)

(292)

Je li Šefik Džaferović slagao javnost?

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-