Gotovo je! U Kijevu se sprema kapitulacija?! SAD i EU počeli su pregovore o tome što će predati Rusima

Sjedinjene Države i Europa razgovaraju s Kijevom o mogućnosti pregovora s Rusijom i o tome čega će se ona morati odreći radi mira, javlja NBC pozivajući se na dužnosnike.

 

 

– Dužnosnici Sjedinjenih Država i Europe započeli su razgovore s ukrajinskom vladom o mogućim posljedicama mirovnih pregovora s Rusijom za okončanje rata.

 

 

Razgovori uključuju široke nacrte onoga čega bi se Ukrajina mogla odreći kako bi postigla sporazum, navodi se u izvješću.

 

 

Neki od tih razgovora održani su prošlog mjeseca tijekom sastanka kontaktne skupine o Ukrajini.

 

 

Gotovo je! U Kijevu se sprema kapitulacija?! SAD i EU započeli pregovore šta da se preda Rusima

 

 

Kako prenosi NBC, američki i europski dužnosnici zabrinuti su što je sukob, po njihovom mišljenju, došao u mrtvu točku. Također nisu sigurni u svoju sposobnost pružanja daljnje pomoći Kijevu.

 

 

Prethodno je, kako je izvijestio Politico, američki senator James David Vance iz Ohija rekao da će nakon završetka sukoba dio teritorija Ukrajine biti pod kontrolom Rusije.

 

 

– Vojni ciljevi Zelenskog ne odgovaraju stvarnosti, a dio okoline mu se opire. Sukob bi trebao završiti ruskom kontrolom nad ukrajinskim teritorijem i sporazumnim rješenjem – citiraju novinari izjavu političara.

 

 

 

Dodao je da su izjave vojnog čelnika Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog o situaciji na fronti otkrile duboka neslaganja unutar ukrajinske elite.

 

 

U intervjuu za Wirtualna Polska, poljski pukovnik Maciej Matisiak također je izrazio mišljenje da će ukrajinska vlada morati napraviti teritorijalne ustupke tijekom pregovora s Rusijom.

 

 

Dodao je da je protuofenziva Oružanih snaga Ukrajine zapela u slijepoj ulici, a sadašnja taktika ukrajinskog vrhovnog zapovjednika “više tenkova i vojnika” više ne funkcionira i ne donosi uspjeh. Prema njegovom mišljenju, ukrajinska protuofenziva se jednostavno može zaboraviti.

 

 

Ranije je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni u članku za časopis Economist priznao ćorsokak u sukobu i rekao da se ne nada napretku, iako je prema “udžbenicima NATO-a” Oružani Snage Ukrajine su već trebale “ratovati” na Krimu.

 

 

 

 

Kako prenosi Politiko, republikanci Zalužnijeve riječi smatraju razlogom za preispitivanje američke potpore Kijevu. Prema riječima senatora Josha Hawleya, Zalužnyijevo poštenje “probušilo je veliku rupu” u ukrajinskoj politici administracije američkog predsjednika Joea Bidena.

 

 

Ukrajinska protuofenziva počela je 4. lipnja, a tri mjeseca kasnije ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je: “kontraofenziva” nije samo zaustavljena, već je i “neuspjeh”.

 

 

Prema podacima s početka listopada, pokušaji napada koštali su Kijev više od 90.000 ubijenih i ranjenih vojnika. Prema riječima ministra obrane Sergeja Šojgua, oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednom području.

 

(informer)

(350)

Gotovo je! U Kijevu se sprema kapitulacija?! SAD i EU počeli su pregovore o tome što će predati Rusima

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-