Goriće Evropa! Moćna sila počela pripreme za rat sa Rusijom! U jezivom dokumentu pomenuli i Kinu!

Ruska invazija na Ukrajinu prisiljava Njemačku da svoju vojsku pretvori u snažnu i dobro financiranu borbenu silu čiji je cilj obrana zemlje i njezinih saveznika u NATO-u, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz, prenosi Politico.

 

 

 

Prema njegovim riječima, danas nitko ne može sumnjati da je potreban snažan Bundeswehr.

 

 

– Naš mirovni poredak je u opasnosti – upozorio je Scholz spomenuvši rat između Hamasa i Izraela i dodao da Njemačkoj treba “dugoročna, trajna promjena kursa”.

 

 

Kancelarka je to rekla na vojno-političkoj konferenciji na kojoj su predstavljene promjene u berlinskom strateškom promišljanju formuliranom na 34 stranice vojno-strateške doktrine.

 

 

U dokumentu se navodi da se rat “vratio u Europu”, te da se “Njemačka i njeni saveznici ponovno moraju suočiti s vojnom prijetnjom”.

 

 

“Ruska Federacija ostat će najveća prijetnja miru i sigurnosti u euroatlantskom području”, navodi se u doktrini, uz napomenu da Kina “sve agresivnije zahtijeva regionalnu nadmoć”.

 

 

To je prva nova doktrina od 2011. godine – vremena kada je Dmitrij Medvedev bio predsjednik Rusije.

 

 

– Prve smjernice obrambene politike za više od desetljeća odgovor su na novu stvarnost – objasnio je ministar obrane Boris Pistorius.

 

 

Njemačka će ove godine dostići cilj zacrtan unutar NATO saveza – izdvajanje dva posto BDP-a za obranu, ali sam novac nije dovoljan da Bundeswehr bude spreman za borbu.

 

 

Nova doktrina predviđa da će Njemačka smanjiti broj stranih misija kako bi se usredotočila na europsku i nacionalnu obranu i postala “spremna za rat”.

 

 

 

Raspad Rusije zbog rata u Ukrajini | Info | Svet

 

(Informer)

(621)

Goriće Evropa! Moćna sila počela pripreme za rat sa Rusijom! U jezivom dokumentu pomenuli i Kinu!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-