NETENJAHU PRIJETI: Svi hamasovci moraju biti mrtvi! Nemilosrdna osveta jevrejske države u kojoj ni djeca nisu pošteđena!

Izrael je jučer ponovno gađao najveću bolnicu u Pojasu Gaze, El Shifa, samo nekoliko sati nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio da će se rat nastaviti sve dok i posljednji pripadnik palestinske militantne skupine Hamas ne bude mrtav.

 

 

 

Prema podacima izraelske obavještajne službe, sjedište Hamasa nalazi se ispod te bolnice, no u njoj su smještene palestinske izbjeglice kao i teški bolesnici, a njihova sudbina nakon bombardiranja nije poznata.

 

 

Benjamin Netanyahu warns of 'long and difficult war' against Hamas

 

 

Prekid veze s bolnicom

 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da je zbog zastrašujućih, opetovanih izraelskih napada na bolnicu El Shifa u Pojasu Gaze s njom izgubljen svaki kontakt.

 

 

Generalni direktor WHO-a Tedros Adanom Gebreyesus izjavio je da je bolnica okružena izraelskim tenkovima i da se oko nje vode žestoke borbe, a da su se oni koji su pokušali pobjeći našli pod vatrom, u kojoj su ranjeni ili ubijeni.

 

 

– WHO izražava ozbiljnu zabrinutost za sigurnost zdravstvenih radnika, stotine bolesnih i ozlijeđenih pacijenata, uključujući bebe na aparatima za održavanje života i raseljene osobe koje su pronašle utočište u bolnici – rekao je Gebreyesus i ponovio poziv na trenutni humanitarni prekid vatre u Gazi.

 

 

Najugroženija su novorođenčad. Dvoje novorođenčadi umrlo je u noći između petka i subote nakon što je granata pala u blizini bolnice i onesposobila agregat koji je napajao inkubatore na odjelu neonatologije.

 

 

Tijekom jučerašnjeg dana umrla je još jedna beba. Liječnici su ostale bebe bili prisiljeni premjestiti u bolničke operacijske dvorane, gdje još uvijek ima zaliha kisika.

 

 

Osoblje bolnice El Shifa molilo je Izrael da pomogne prebaciti bebe u drugu zdravstvenu ustanovu, a Tel Aviv je obećao svu moguću pomoć u tom smislu.

 

 

Novi napad na palestinsku bolnicu s 1.500 kreveta i oko 4.000 osoblja dogodio se samo nekoliko sati nakon što je Netanyahu rekao da je Hamas praktički izgubio kontrolu nad sjevernim pojasom Gaze i da neće stati dok i posljednji terorist ne bude mrtav.

 

 

– Ne postoji zamjena za pobjedu. Eliminirat ćemo Hamas i spasiti sve taoce. Izraelska vojska završila je opkoljavanje grada Gaze. Oni su na periferiji bolnice El Shifa i ubili su mnoge teroriste – istaknuo je Netanyahu.

 

 

 

 

Israel Palestine Violence: Benjamin Netanyahu vows to intensify attacks on Hamas

 

 

 

Nema povratka

 

Dodao je da nema sigurnog mjesta za skrivanje pripadnika Hamasa.

 

 

– Sve dok posljednji terorist, cijeli Hamas, ne bude mrtav… Nećemo stati dok se misija ne završi – rekao je Netanyahu.

 

 

Prema njegovim riječima, izraelska vojska ostat će u Pojasu Gaze koliko god bude potrebno kako bi se spriječilo da se to područje iskoristi za terorističke napade na Izrael.

 

 

– Neće biti civilne vlade koja obrazuje svoju djecu da mrze Izrael, da ubijaju Izraelce, da eliminiraju Izrael. Ne može postojati vlada koja daje novac obiteljima ubojica na temelju broja ljudi koje su ubili. Ne može postojati vlada čiji čelnik ni 30 dana kasnije nije osudio užasan masakr 7. listopada – rekao je Netanyahu misleći na palestinskog predsjednika Mahmuda Abbasa.

 

 

Izraelski premijer istaknuo je kako ni pod kojim uvjetima neće pristati odustati od sigurnosne kontrole nad pojasom Gaze.

 

 

– Arapski lideri, kojima je stalo do budućnosti zemalja u regiji, moraju se suprotstaviti Hamasu. U 16 godina vladavine Hamas je Gazi donio katastrofu i samo dvije stvari: krv i siromaštvo – rekao je Netanyahu.

 

 

Netanijahu: Svi hamasovci moraju biti mrtvi! Nemilosrdna osveta jevrejske države u kojoj ni deca nisu pošteđena!

 

 

Hezbolah je napao sjeverni Izrael, ranjeni su civili

 

Libanonska teroristička skupina Hezbollah preuzela je odgovornost za današnji napad protutenkovskim navođenim projektilima na civile u blizini naselja Dovev na sjeveru Izraela, u kojem je nekoliko osoba teško ozlijeđeno.

 

 

Hezbollah tvrdi da je pogodio izraelske vojnike koji su navodno postavljali opremu za nadzor.

 

 

Međutim, izraelska korporacija za električnu energiju (IEC) rekla je da su njezini zaposlenici ranjeni u napadu dok su popravljali dalekovode oštećene u prethodnom napadu iz Libanona.

 

 

 

<p>Bolnica Al-Shifa u Gazi</p>

 

(Informer)

(225)

NETENJAHU PRIJETI: Svi hamasovci moraju biti mrtvi! Nemilosrdna osveta jevrejske države u kojoj ni djeca nisu pošteđena!

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-