Dodik napao Sanju Vulić zbog priče o sankcijama: ‘Njena izjava je bila bespotrebna’

Predsjednik bh. entieta RS nakon press konferencije na kojoj je burno reagovao na pitanje o američkim sankcijama, još jendom se oglasio o isotj temi, ovaj put na svom nalogu na društvenoj mreži X.

 

 

Dodik očito želi staviti tačku na priče o tome koliko bole sankcije koje su SAD uvele zvaničnicima iz RS.

 

 

U kratkoj objavi na X-u Dodik je kritikovao i svoju državnu zastupnicu Sanju Vulić.

 

 

“Suvišna je svaka priča o sankcijama i pozivam sve da prestanu komentarisati bilo šta. To za nas u RS nije tema jer upravo oni koji ruše međunarodni poredak i vladavinu prava žele da nam to bude top tema”, napisao je Dodik.

 

 

 

 

 

Potom se obrušio na zastupnicu Vulić:

 

 

“I današnja izjava Sanje Vulić je bila bespotrebna i upravo u funkciji onih koji žele da o tome spekuliraju”, stoji u objavi.

 

 

Podsjetimo, Vulić koja je svojevremeno izjavila da je Dodik za nju bog, komentarisala je danas američke sankcije i izrazila solidarnost sa kolegama sa crne liste SAD kojima su zatvoreni bankovni računi.

 

 

Kako je kazala, spremna je od svoje plate odvojiti kako bi pomogla Željki Cijanović, članici Predsjedništva BiH, koja je također na crnoj listi SAD, ali i Velike Britanije.

 

 

“Naših šest poslanika možemo odvojiti po hiljadu maraka od plate. Mislite da ćemo ostaviti člana Predsjedništva BiH (Željka Cvijanović) bez plate, naknade. Nema šanse. Ovo je uskraćivanje života, zločin bez kazne, presedana. Da li će neko odgovarati to ne znam. Ovo nije evropski, ni parlamentarno, ali ni ljudski”, kazala je Vulić.

 

 

 

Autor: Raport

(741)

Dodik napao Sanju Vulić zbog priče o sankcijama: ‘Njena izjava je bila bespotrebna’

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-