Dodik se prepao i priče o sankcijama, guši svaku riječ, ali Vučić otkriva istinu

Dodik je danas uputio poziv, ili prije naređenje, “patriotskim medijima” u RS da prestanu s pričom o sankcijama…

 

Sankcije koje su SAD uvele prvacima RS i kompanijama koje su interesno-poslovno-politički povezane s režimom Milorada Dodika počinju pokazivati svoju moć.

 

 

Entitet RS je i bez sankcija bio u ogromnim finansijskim problemima, a dodatnim kresanjem finansija, onemogućavanja izvlačenja budžetskih para kroz režimu bliske firme stvara dodatnu dubiozu.

 

 

To što su stotine uposlenika u sankcionisanim kompanijama ugrožene ustvari je velika opasnost po Dodikovu vlast jer je nezadovoljan i siromašan narod najopasniji za vlast.

 

 

Dodikov i ugled njegove vlasti sankcije, odnosno njihov efekt, žestoko bi mogle uzdrmati i toga je svjestan.

 

 

U međuvremenu, mediji pod kontrolom njegovog režima danima već problematiziraju i kritiziraju sankcije držeći javnost u tenziji.

 

 

Upravo zbog toga je Dodik danas uputio poziv, ili prije naređenje, “patriotskim medijima” u RS da prestanu s pričom o sankcijama.

 

 

U međuvremenu je poslao poruku da je RS ekonomski stabilna i da su penzije osigurane, što treba smiriti najveći udio stanovništva.

 

 

No, da situacija nije bajna otkrio je zapravo Aleksandar Vučić prije nekoliko dana.

 

 

 

Dodik: Odnosi s Vučićem su veoma stabilni, a mediji spekulišu | InfoRadar

 

 

 

“A vi, jel znate kakve su sankcije sada protiv RS, znate koliko je to komplikovano. Šta će da radi sad ona žena Zora, ministarka, Simović ako se ne varam, Vidović (dobacio neko iz sale), žena da čupa kosu.

 

 

Neće da im ostave ni jednu korepsodentnu banku. Jel su krivi Dodikovi unučići, jel i za to Dodik kriv. Ne moram ja i nisam saglasan sa onim što Dodik uvijek radi i obrnuto, ali kada vidim kako to ide i u kom pravcu i o čemu se u Srbiji ne izvještava, šta ćemo da radimo za dva mjeseca kada ukinu sve banke?”, rekao je Vučić.

 

 

Vidović je inače ministrica finansija RS, koja muku muči sa kreditima, a sad i s pitanjima kako isplatiti plaće brojnim crnolistašima kojima su ukinuti računi.

 

 

 

Чланови Владе Зора Видовић - министар финансија

 

Autor: Raport

(563)

Dodik se prepao i priče o sankcijama, guši svaku riječ, ali Vučić otkriva istinu

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-