ŠAROVIĆ NAJAVLJUJE TOTALNI KRAH LIDERA SNSD-a: “Desilo se ono što smo predviđali. Dodik sada ulazi u…

POGODBENU FAZU…

 

 

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je sada jasno da je priča Milorada Dodika i SNSD-a o vraćanju nadležnosti bila obična politička igra i da će njen jedini rezultat biti narušavanje ugleda Republike Srpske i njene ekonomske pozicije.

 

 

On navodi da je na sceni povlačenje i reteriranje Dodika u odnosu na onu robusnu politiku kada je najavljivao mnogo stvari, a koja je sada pukla kao napuhani balon.

 

 

“Dodik je tada govorio da će Srpska vratiti nadležnosti i pokušao da stvari predstavi tako kao da je on Republika Srpska i da on sam donosi odluke. Međutim pokazalo se kako on donosi odluke u ambasadama i raznim sastancima”, ističe Šarović.

 

 

 

 

On kaže da sada Dodik ulazi u pogodbenu fazu koje smo, dodaje Šarović, bili svjedoci mnogo puta ranije.

 

 

“Desilo se ono što smo mi predviđali.

 

 

Sada Dodik pravi ključni zaokret i pokušava spasiti što se može i radi sve da spasi svoju čast, ako je to uopšte moguće spasiti.

 

 

Ja smatram da nije moguće i da će on biti gubitnik u ovoj priči”, istakao je Šarović.

 

 

On je poručio da je Dodik ateriranjem i odustajanjem od krupnih političkih poteza koje je obećavao ponizio NS RS.

 

 

 

 

“U nekoj euforičnoj fazi najavljivano je da će NS RS donijeti odluke o vraćanju nadležnost.

 

 

Na kraju svelo se na to da je se on mimo odluka NS RS odučio na jedan defanzivan pristup i vidimo kako sada gura neke manje bitne varijante koje se odnose na smanjivanje Oružanih snaga BiH i slično.

 

 

Mislim da je sada uopšte besmisleno održavanje posebne sjednice NS RS, jer ne vjerujem da ima o čemu da se razgovara izuzev nekih izvještaja koji su benigni i nebitni u cijeloj priči“, napominje Šarović.

 

 

On kaže da će posljedice Dodikovog avanturizma osjetiti građani Republike Srpske.

 

 

 

 

“Vidimo da se u Evropskoj uniji, Bruxellesu, Berlinu i Washingtonu razgovara o Republici Srpskoj i Dodiku i već imamo više inicijativa poslaničkih grupa u kojima se traže sankcije i za Republiku Srpsku.

 

 

Mislim da ćemo to osjetiti kada su u pitanju investicije i ulaganja u RS koja je sada praktično označena kao crna tačka na mapi u koju ne treba investirati”, rekao je Šarović.

 

 

 

 

On upozorava da avanturizam u koji je Srpska uvučena i kome možda još nije kraj, može značajno narušiti njen ugled, ali i ekonomske i druge pozicije.

ŠAROVIĆ NAJAVLJUJE TOTALNI KRAH LIDERA SNSD-a: “Desilo se ono što smo predviđali. Dodik sada ulazi u…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-