ČOVIĆEV PORTAL NAPAO MINISTRA HELEZA: “Hrvatski narod u BiH doživljava kao neprijatelje!”

Zamjeraju mu i na poruci da “moramo uvesti vojnu obuku u srednje škole. Naša djeca ne znaju rukovati oružjem. Ovdje da je bila spremna jedinica koja će braniti ovo područje, ne bi se ovo dogodilo”.

 

 

Prohadezeov mostarski portal Dnevnik.ba optužio je ministra odbrane BiH Zukana Heleza da je na oblježavanju stravičnog masakra u Ahmićima koji su uzvršili pripadnici HVO-a nad 116 Bošnjaka poslao zapaljive i problematične poruke.

 

 

“Ministar obrane BiH Zukan Helez je pak dao vrlo zapaljivu i problematičnu izjavu kazavši kako ga najviše boli što ‘ljudi koji bi trebali shvatiti da je iz reda njihovog naroda počinjen najstravičniji zločin, još uvijek to nisu shvatili’. Nije jasno misli li Helez na žrtve Trusine, Križančeva Sela, Bugojna Konjica, Kaknja ili one u Ahmićima”, navodi prohadezeovski portal.

 

 

altDnevnik.ba / Screenshot

 

 

Zamjeraju mu i na poruci da “moramo uvesti vojnu obuku u srednje škole. Naša djeca ne znaju rukovati oružjem. Ovdje da je bila spremna jedinica koja će braniti ovo područje, ne bi se ovo dogodilo”.

 

 

“Iz ovog se iščitava kako Helez i dalje hrvatski narod u BiH doživljava kao neprijatelje protiv kojih se Bošnjaci trebaju biti spremni boriti i time unosi razdor između građana BiH, unosi nemir i u suštini huška na nove sukobe”, ističe mostarski portal pod kontrolom HDZ-a.

 

 

 

Zukan Helez u Ahmićima: Ovdje da je bila jedinica koja će braniti ovo područje, ne bi se ovo desilo - Radiosarajevo.ba

 

(SB)

(330)

ČOVIĆEV PORTAL NAPAO MINISTRA HELEZA: “Hrvatski narod u BiH doživljava kao neprijatelje!”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-