MINISTAR DRAGAN MEKTIĆ O POVRATKU BH. DRŽAVLJANA IZ SIRIJE: GLEDAJTE DOBAR DAN BIH OD 17 SATI

U BiH će do kraja sedmice biti deportovana djeca i žene koji su boravili na teritoriji pod kontrolom samoprozvane Islamske države u Siriji i Iraku, ukupno 24 osobe i to 16 djece i osam žena.

 

 

Radi se o proceduri koja je prvobitno bila planirana prije gotovo dva mjeseca, ali je akcija deportacije obustavljena s obzirom na to da je Turska započela vojnu akciju na sjeveru Sirije.

 

Članovi Predsjedništva BiH su još prošle sedmice jednoglasno donijeli odluku o prihvatanju 24 bh. državljanina koji su proteklih godina boravili na području pod kontrolom IDIL-a.

 

O ovim akcijama, sigurnosti bh. građana unutar zemlje i van nje od 17:00 sati u emisiji ‘Dobar dan BiH’ govorimo sa državnim ministrom sigurnosti Draganom Mektićem.

 

Jučer su Oružane snage Bosne i Hercegovine proslavile svoj 14. rođendan. Vojska je jedan od prvih temelja državnosti. Vojska je razlog zbog kojeg građani osjećaju da su sigurniji, snažniji i hrabriji.

 

Zbog svega što rade i zbog njihovog neizmjernog značaja za državu i svakog njenog pojedinca, naš gost će biti generalpukovnik Senad Mašović, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

 

Budite i danas uz program Hayat televizije!

 

Pogledajte video:

 

 

(162)

MINISTAR DRAGAN MEKTIĆ O POVRATKU BH. DRŽAVLJANA IZ SIRIJE: GLEDAJTE DOBAR DAN BIH OD 17 SATI

About The Author
-