U KUĆI MEMIĆEVIH SKRHANIM BOLOM: Da li je mladić (22) preminuo u nesreći ili je namjerno nasmrt udaren?!

Dženan Memić (22), mladić iz ilidžanskog naselja Sokolović-Kolonija (Sarajevo), i pored velike borbe doktora, izgubio je jučer ujutro bitku za život na Klinici za neurohirurgiju. Dženan je od teških povreda pao u komu iz koje se nije uspio probuditi.

Mladić je zadobio  strahovite povrede 08.02. ove godine u Velikoj aleji na Ilidži dok je šetao sa svojom djevojkom A.M., a kada je na njih velikom brzinom naletjelo za sada nepoznato vozilo, što je i navedeno na zvaničnoj Internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Prema toj policijskoj informaciji, vozač koji je udario par je pobjegao, a policija intenzivno traga za njim.

Nakon informacije da je Memić podlegao, na pojedinim portalima pojavila se verzija da je mladić pretučen bejzbol-palicom te da je umro od povreda potiljka, što je izazvalo pometnju među njegovim prijateljima i rodbinom. Prema toj verziji, mladića je, navodno, palicom povrijedio bivši momak njegove djevojke.

Provjeravajući ove informacije, više različitih policijskih izvora jučer nam je demantirao navode koji su izneseni te su nam potvrdili da je slučaj evidentiran kao saobraćajna nesreća. Istu informaciju dobili smo i u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

– Nisam siguran je li predmet kompletiran, ali iz policije su mi rekli da je ovaj slučaj zadokumentiran kao saobraćajna nesreća – kazao nam je jučer Alem Hamzić, portparol sarajevskog tužilaštva.

Kuca-Memic

Kuća porodice Memić: Zanijemili od bola

Kako nam je jučer potvrdio jedan od izvora iz policije, za sada se raspolaže saznanjima da je vozilo koje je udarilo dvoje mladih bilo zeleno te se automobili te boje i provjeravaju. Navodno, istražitelji tragaju za Opel Corsom ili Ford Fiestom.

U nesreći je lakše povrede zadobila i djevojka, ali je ona nakon ukazane medicinske pomoći puštena na kućno liječenje.

Dženan je, inače, bio student Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ispred njegove kuće u Sokolović-Koloniji jučer su se okupili članovi porodice te brojni prijatelji da bi barem malo ublažili tugu Memićima. Članovi Dženanove porodice jučer nisu mogli razgovarati s novinarskom ekipom jer su bili u stanju velikog šoka.

Brojni prijatelji su na društvenim mrežama, uz veliku tugu i nevjericu, izrazili žal zbog Dženanovog odlaska sa ovog svijeta.

(64)

U KUĆI MEMIĆEVIH SKRHANIM BOLOM: Da li je mladić (22) preminuo u nesreći ili je namjerno nasmrt udaren?!

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-