VAŽNO: Upozorenje građanima zbog eksplozije u Bosanskom Brodu

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sazvao je sjednicu Županijskog kriznog stožera za 22.30, kada se nada da će saznati detelje eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu.

 

Iako nema podrobnijih informacija, kaže da je najvjerojatnije došlo do eksplozije na postrojenju broj 4. Iz Bosanskog Broda nije došao zahtjev za vatrogasce iz Hrvatske, rekao je Duspara.

 

Kaže i da se dim spušta uz Savu te da je policija, iz predostrožnosti, ljude upozorila da ostanu u kućama. Ističe da ne treba dizati paniku.

 

Do snažne eksplozije došlo je u rafineriji nadfte u Bosanskom Brodu oko 21:30 minuta. Eksplozija se osjetila i s druge obale Save, u dijelu Republike Hrvatske.

 

Načelnik opštine Bosanski Brod Ilija Jovičić rekao je da je u toku hospitalizacija povrijeđenih u večerašnjoj eksploziji u Rafineriji nafte u Brodu i gašenje požara.

 

Direktor Doma zdravlja u Bosanskom Brodu, Zoran Predojević izjavio je za radio RTRS da je primljeno osmero povrijeđenih, čije je zbrinjavanje u toku.

 

Dragana Kerkez, portparol PU Doboj, potvrdila je za “Avaz.ba” da policija zaprimila prijavu o eksploziji, te da je više policijskih ekipa poslato na lice mjesta.

 

– Policijski službenici su u stalnom kontaktu sa predstavnicama općine, civilnom zaštitom, vatrogascima, kao i nadležnima iz rafinerije. O svim drugim informacijama javnost će biti blagovremeno obaviještena. Svi povrijeđeni se nalaze van životne opasnosti i požar je sada lokaliziran – rekla je Kerkez.

 

U Bolnici Sveti apostol Luka u Doboju potvrđeno je za “Avaz.ba” da pristižu povrijeđeni.

 

Načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić rekao je Srni da je u toku hospitalizacija povrijeđenih. On nije mogao da precizira tačan broj povrijeđenih.

(1097)

VAŽNO: Upozorenje građanima zbog eksplozije u Bosanskom Brodu

About The Author
-