Novi detalji stravične nesreće u Zoviku: Automobil prešao u suprotnu traku i direktno udario u kamion

Tijela smrtno stradalih su vozilom KJKP “Pokop” prevezena u prosekturu Bare, gdje će se, prema naredbi tužioca, obaviti obdukcija…

 

 

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo saopćeno je da je u nastavku istrage o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Zoviku kod Hadžića u kojoj su smrtno stradale dvije žene i beba, naređena obdukciju nastradalih kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

 

Portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić naglasila je da se čekaju nalazi vještaka saobraćajne i mašinske struke, koji bi se trebali izjasniti o uzrocima ove stavične nesreće.

 

Kako nezvanično saznaje Avaz, pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su na licu mjesta da je automobil u kojem su nastradale žene i beba, prešao u suprotnu saobraćajnu traku te je tom prilikom došlo do direktnog čeonog sudara s kamionom. Vještačenjem će biti utvrđeno usljed čega se automobil našao na suprotnoj strani.

 

zovik-nesreca

 

U stravičnoj nesreći u automobilu Peugeot 307 poginule su mlada majka Adna Divović (21), njena četveromjesečna beba te njena majka Senada Serdarević (57), svi iz Hadžića.

 

Tijela smrtno stradalih su vozilom KJKP “Pokop” prevezena u prosekturu Bare, gdje će se, prema naredbi tužioca, obaviti obdukcija.

 

Uviđaj su na mjestu događaja obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju dokumentirati navedene saobraćajne nezgode.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

(1219)

Novi detalji stravične nesreće u Zoviku: Automobil prešao u suprotnu traku i direktno udario u kamion

About The Author
-