Šta to Novalić zna? Premijer najavljuje velike promjene u sistemu zbog afere ‘Respiratori’

“Da, to je afera da joj ne spominjem ime. Ona je produkt naših sveukupnih odnosa. Meni je drago da će afera polučiti promjene u našem sistemu. Već je polučila”, rekao je Novalić

 

 

U opuštenom intervjuu koji je imao za cilj predstaviti Fadila Novalića kao običnog, porodičnog čovjeka, premijer FBiH dao je i zanimljivu najavu.

 

 

Naime, voditeljica Hayat televizije pita Novalića o tome kako je njegova prodica doživjela proces protiv njega u aferi ‘Respiratori’.

 

 

 

 

Nakon kuknjave kako je to izazvalo razočaranje u sistem, Raport.ba prenosi kako Novalić najavljuje radikalnu promjenu.

 

 

“Da, to je afera da joj ne spominjem ime. Ona je produkt naših sveukupnih odnosa. Meni je drago da će afera polučiti promjene u našem sistemu. Već je polučila”, rekao je Novalić.

 

 

Svjedokinja: Medijski spin je bio da su respiratori loši / Bljesak.info |  BH Internet magazin

 

 

Novalić očito zna ili misli da zna, konačni rezultat procesa. Dakle, on najavljuje promjenu sistema koji će krenuti upravo od procesa koji se vodi protiv njega.

 

 

Nije jasno kakve promjene, no Novalić očito misli da će biti oslobođen i da će nakon toga uslijediti neka ‘promjena’ u pravosudnom sistemu.

 

 

Što se tiče porodice, kaže da oni nisu imali dilemu.

 

 

“Imam tri kćeri, one su senzibilnije, njih to pogađa. Jer ja sam neprikosnoveni autoritet u toj porodici.

 

 

Bilo im je razočarenje u kakvom društvu živimo, sistemu. Ja sjedim na mjestu premijera i budžetu, ali ne ja, nego vlada. To izaziva frustracuju jer to dobro radimo”, rekao je Novalić.

 

 

(DEPO PORTAL/jk)

(134)

Šta to Novalić zna? Premijer najavljuje velike promjene u sistemu zbog afere ‘Respiratori’

About The Author
-