VLADISLAV BERIĆ, SPECIJALAC IZ LIVNA KOJI JE ČOVIĆU REKAO “DOSTA”: “Dok sam se ja kao dragovoljac borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se…

Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se ‘Jugoslavenom’ i potpisivao na ćirilici”, izjavio je u Bujici na Z1 televiziji ratni zapovjednik livnjanskih specijalaca Vladislav Berić, koji je u nedjelju na Kupresu prekinuo svečanu akademiju povodom 25. obljetnice oslobođenja i “oprao” Dragana Čovića i Borjanu Krišto

 

 

“Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović,” rekao je Berić, uz napomenu da je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz regije.

 

“Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate”, nastavio je svoju priču ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine.

 

io je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od ‘93 zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu.

 

Sudjelovao je u operacijama ‘Zima '94’., ‘Cincar’, oslobađanju Kupresa, operacijama ‘Skok 1’ i ‘Skok 2’, ‘Ljeto '95’, ‘Oluja’, a na kraju rata, u rujnu 1995. za vrijeme operacije ‘Maestral’ ranjen ja kod Jajca.

 

“Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao mirovinu, niti bih imao od čega živjeti”, priznao je Berić.

 

“Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banja Luke, žao mi je što nismo išli do Beograda”, završio je emisiju veteran Specijalne policije.

 

Pogledajte video:

 

 

(901)

VLADISLAV BERIĆ, SPECIJALAC IZ LIVNA KOJI JE ČOVIĆU REKAO “DOSTA”: “Dok sam se ja kao dragovoljac borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se…

About The Author
-