Sestra Dženana Memića: Sada si na ljepšem mjestu, gdje nema ove patnje, boli i nepravde

Sestrinsku bol za izgubljenim bratom, nažalost, upoznala je Arijana, sestra Dženana Memića, čije ubice još nisu privedene licu pravde. Ona se tužnim postom na Facebooku oprostila od svog brata.

– Brate moj, ne želim i ne mogu vjerovati da je ovo istina. Ne želim da te nema. Svakog dana sve teže podnosim tvoj odlazak, jer teško je tražiti utjehu i snagu za svaki dan života, bez tebe. Nema dana kada te ne spomenem. Kud god se okrenem, sve podsjeća na tebe. Trudim se da budem jaka, ali fališ mi, Dženo. Zašto baš ti? Zašto? Zar da gledam snimak tvoje dženaze, a ne vjenčanja? Zašto nam prekinuše najljepši period života? Moj Dženga, koliko je samo ljubavi prema tebi ostalo, a ne stigoh ti je pokazati. Naša istina je bolna i teška, jer tvoj život nestade u trenu. Tvojim odlaskom, i moj se život promijenio. Ništa više nije isto – piše Arijana.

Ona je bratovu tragediju zamislila kao jednu priču s tragičnim krajem koja će nestati kada zatvori korice knjige.

– Stvarnost je okrutna, Dženo moj. Poželim da te vidim bar na trenutak, da ti čujem glas, da se smiješ kao prije, da ostajemo sami kod kuće i zovemo raju da nam dođe, ali… uvijek “ali”… uvijek sam bila djetinjasta, a ti bi me kao stariji brat nekada i naružio. I to mi sada fali. Ali znaš šta, Dženo? Nisam više mala djevojčica. Čini mi se da sam za par dana odrasla i shvatila šta je život. Koliko je okrutan i težak. Kada se zapitam zašto su baš tebi to uradili, samoj sebi kažem: “Zato što je bolji od njih, imao je sve što oni nikada neće imati!” Sa svoje 22 godine okupio si toliko ljudi oko sebe. Bio si tako dobar i neiskvaren. Živio si život dostojan obraza naših roditelja… Brate moj, da sam one noći znala da te posljednji put vidim, nikada ne bih otišla od tebe. Ostadoh te željna. Nikada nisam sama, a sama sam – navela je u postu Arijana.

– Tebe mi niko ne može zamijeniti. Uvijek si imao posebno mjesto u mome srcu i imat ćeš ga do kraja mog života. Malo je vječnosti ostalo da ti pokažem koliko sam ti zahvalna, koliko mi nedostaješ i koliko si mi značio. Sjećam se svakog trenutka koji smo proveli zajedno. Ti si dio mene, braco moj. Ostala je velika bol i praznina u meni. Postoji nešto što nikada umrijeti neće, a to je ljubav, ponos i sjećanje na tebe. Mi tebe, brate, ispratismo u Džennet, uzdignute glave, ponosni na svog Dženu. Jedina utjeha je što znam da si sada na ljepšem mjestu, gdje nema ove patnje, boli i nepravde. Vrijeme koje dolazi neće te odnijeti iz mojih misli. S ponosom ću pričati kakvog sam brata imala. Dok smo živi mi koji te volimo, živjet ćeš i ti. Voli te tvoja seka – kazala je Arijana.

(18)

Sestra Dženana Memića: Sada si na ljepšem mjestu, gdje nema ove patnje, boli i nepravde

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider |
About The Author
-