Čovjek kojeg je tukla policija RS-a: Željko Vulić dobio Dodikov režim na sudu

Borba Željka Vulića, banjalučkog automehaničara poznatog po tome što ga je policija RS-a tukla i privodila jer je branio svoj posjed od nasrtaja izvođača radova koji su u nekadašnjem “Picinom parku” u Banjoj Luci sagradili zgradu u vlasništvu kuma Milorada Dodika, dobila je svoj epilog.

 

 

Vuliću su stigle dvije presude od Okružnog suda u Banjoj Luci po njegovim tužbama protiv firme “Grand trade”, vlasništvo Dodikovog kuma Mileta Radišića. Jednom presudom ukinuti su lokacijski uvjeti za Radišićev “Grand trade”, a drugom se ukida Odobrenje za građenje “Grand tradea”.

 

Suština presuda, obrazloženih na pet i osam strana, leži u tome da su dozvolama obuhvaćene parcele Željka Vulića i njegovog brata bez njihovog učešća.

 


Presude Okružnog suda u Banjoj Luci        FOTO: IMPULS

 

Podsjećamo, mjesecima su građani Banje Luke, poznati kao “šetači”, protestovali zbog izgradnje velike zgrade na zelenoj površini, parku za koji su mnogi bili emotivno vezani. Bunio se i Vulić, čovjek čija je zemlja sa kućom i poslovnim prostorom bila obuhvaćena planom za izgradnju.

 

 

I pored niza nezakonitosti na koje su Vulić i šetači ukazivali park je nestao, a umjesto njega je “nikla” velika zgrada u vlasništvu Dodikovog kuma.

 

Željko Vulić je nastavio svoju borbu pravnim putem.

 

Interesantno je da je odmah za 7. mart 2018. Vuliću stigao poziv sa potpisom Srebrenke Golić da dođe u Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju na raspravu o dodijeli lokacijskih uvjeta.

 

 

Za portal Impuls Željko Vulić je rekao da se ne osjeća dobro, da je umoran i da mu ove presude nisu donijele neko olakšanje.

 

– Svi akteri ovih nezakonitih radnji su i dalje na vlasti i od sastanka sa ministricom Golić ne očekujem mnogo – kaže Vulić.

 

Vulića i članove njegove porodice policija u RS-u je više puta maltretirala i privodila.

 

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

 

Izvor: Faktor/ Impulsportal.net

Čovjek kojeg je tukla policija RS-a: Željko Vulić dobio Dodikov režim na sudu

About The Author
-