Šta se dešavalo u sarajevskoj sudnici: Pljuvanje, šake, a letjele i stolice

Nakon što je Avaz prvi objavio informaciju o tuči koja se danas dogodila u Kantonalnom sudu u Sarajevu nakon suđenja Daliboru Sulejmanoviću, optuženom za ubistvo Harisa Selmana, ekskluzivno saznajemo šta je prethodilo tuči i šta se dešavalo u sarajevskoj sudnici.

 

 

Naime, pred Sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Jasmina Begić danas je svjedočila Sulejmanovićeva nevjenčana supruga Ajša Seferović.

 

Bio navijač

U publici su bili porodica i prijatelji ubijenog, te navijači Fudbalskog kluba „Željezničar“ jer je i ubijeni bio navijač ovog kluba. Tokom svjedočenja, Seferović su ispitivali postupajuća tužiteljica, Sulejmanović i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

 

sulejmanovic
Sulajmanović: Optužen za ubistvo Selmana

 

Prilikom svjedočenja Seferović, Sulejmanović je opovrgavao da je svjedokinji nakon ubistva Selmana  rekao “Ja sam pucao”.

Ispitivanje je trajalo dugo, a i tokom ispitivanja iz publike su stalno dobacivali optuženom što je dovelo atmosferu do usijanja.

Sutkinja Begić je viša puta tokom suđenja opominjala publiku i govorila da će isprazniti sudnicu.

 

Masovna tuča

Nakon što je advokat Mehmedbašić završio ispitivanje svjedokinje, sudski policajci su krenuli da izvedu optuženog Sulejmanovića odnosno da ga vrate u pritvorsku jedinicu.

No, dok su ga izvodili neko iz publike je pljunuo optuženog i dobacio mu “smećaru ciganski”.

 

selman-33
Mjesto gdje je pronađeno tijelo ubijenog Selmana

 

Sudska policija je, a što je i njen posao, stala u odbranu Sulejmanovića o tada je došlo do masovne tuče. Bilo je naguravanja, udaranja šakama, a u jednom momentu i gađanja stolicama.

Čitavom događaju svjedočila je i postupajuća tužiteljica u ovom predemetu.

Iz MUP-a KS nam je potvrđeno da je privedeno više osoba, a da je istraga o ovom slučaju u toku. Tokom tuče povrijeđena su dva policajca.

 

Ukinuta prvostepena presuda

Sulejmanović je optužen da je 24. jula 2014. godine u dvorištu napuštene kuće u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u blizini stare željezničke stanice u sarajevskoj općini Ilidža, iz automatske puške ubio Harisa Selmana.

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu u decembru 2015. godine Sulejmanović je bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina zatvora zbog ubistva i nedozvoljenog držanja oružja i municije. No, Vrhovni sud Federacije BiH nakon žalbe Sulejmanovićeg advokata Omara Mehmedbašića ukinuo je ovu presudu, te predmet vratio na ponovno suđenje Kantonalnom sudu.

(1557)

Šta se dešavalo u sarajevskoj sudnici: Pljuvanje, šake, a letjele i stolice

About The Author
-