ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Obilježavanje ‘Oluje’ u Prijedoru je jasan signal da je Republika Srpska zajednički projekt…“

Tajnu ćemo jednom sigurno doznati, poručio je Mehmedović.

 

 

Šemsudim Mehmedović, Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH komentirao je obilježavanje akcije „Oluja“ u Prijedoru.

 

 

Zajednička odluka državnog vrha Srbije, entiteta RS i Srpske pravoslavne crkve da se godišnjica akcije “Oluja” obilježi u Prijedoru je jasan signal da je RS zajednički projekt Hrvatske i Srbije na podjeli Bosne i preseljenju Srba iz Hrvatske.

 

 

 

 

Time što Srbija ne obilježava “Oluju” u Hrvatskoj zapravo je jasno rečeno da je srpsko-hrvatski dogovor načinjen preko leđa Bosne i da su u tom učestvovali i međunarodni faktori vidjevši RS kao model za “kontrolu” Bošnjaka.

 

 

Poruka Vučića, SPC i Dodika jest da Srbija ostaje predana dogovoru sa Hrvatskom. Zašto u Prijedoru: pa zato što je Srbija sa Karadžićevim snagama protjerivala Bošnjake za interes Hrvatske kako bi napravila „mjesto“ za kolone Srba, koje će zbog etničkog čišćenja, stići iz Hrvatske odnosno Kninske Krajine.

 

 

Bošnjaci moraju shvatiti da Karadžićevi Srbi nisu bili samo izvršioci Miloševićeve već i Tuđmanove politike.

 

 

Karadžić traži da Hrvatska oslobodi Tuđmana čuvanja državnih tajni

 

 

Dragan Čović i Milorad Dodik samo su garanti održavanja dogovora o nemoralnoj tvorevini (i) za interes Hrvatske. “Vi čuvajte RS. Na tome vam mogu svi samo zavidjeti”, poručio je Čović u skupštini RS-a 1. februara 2022.

 

 

 

 

Velikim dijelom, politika Hrvatske i Srbije i nekih međunarodnih faktora je samo održavanje pomenutog srpsko-hrvatskog dogovora.

 

 

E sad je važno pitanje ko je osim Tuđmana i Miloševića i stranih faktora, u ime Bošnjaka prešutio da je Prijedor i cijela RS žrtva i hrvatske a ne samo srpske politike. Srbi su u zamjenu za podjelu Bosne, obećali Tuđmanu ići i do genocida kako bi Hrvatska dobila potpuni suverenitet!

 

 

Tajnu ćemo jednom sigurno doznati, poručio je Mehmedović.

 

 

 

(SB)

(1070)

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Obilježavanje ‘Oluje’ u Prijedoru je jasan signal da je Republika Srpska zajednički projekt…“

About The Author
-