REAKCIJA IVANA VUKOVIĆA: “Putin komponuje, Vučić diriguje, Mandić svira, a Spajić…

i njegovi igraju”

 

 

 

“Od toga da u okviru PES-a, evidentno, i dalje vlada haos…”, naveo je.

 

 

 

Od toga da u okviru Pokreta Evropa sad, evidentno, i dalje vlada haos, puno je važnije to što, uprkos proevropskoj retorici, vladajuća koalicija skreće Crnu Goru s puta trasiranog 2006. godine, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković, komentarišući to što je poslanik PES-a Vasilije Čarapić bio uzdržan prilikom glasanja o prijedlogu o prijema Kosova u Savjet Evrope.

 

 

 

Taj prijedlog usvojen je večeras sa 131 glasom u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope u Strazburu.

 

 

 

Dok je Čarapić bio uzdržan, Boris Mugoša iz Socijaldemokrata je glasao za, a protiv je bila Maja Vukićević iz Demokratske narodne partije.

 

 

 

Predstavnik Pokreta Evropa Sad Vasilije Čarapić nije glasao za ulazak Kosova u Savjet Evrope! Rezultat: 131 za, 29 protiv i 11 (među kojima i Čarapić) uzdržan.

 

 

 

Nekoliko sati ranije, njegov partijski šef i premijer Milojko Spajić u Briselu je uvjeravao evropske partnere da je Crna Gora snažno posvećena vanjskopolitičkim ciljevima i da “ruski uticaj u CG nikada nije bio manji”, naveo je Vuković u objavi na mreži X.

 

 

 

On je podsjetio da je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević (takođe članica PES-a), u Prištini najavila podršku učlanjenju Kosova u SE.

 

 

 

“Od toga da u okviru PES-a, evidentno, i dalje vlada haos, puno je važnije to što, uprkos proevropskoj retorici, vladajuća koalicija skreće Crnu Goru s puta trasiranog 2006. godine. Vladimir Putin komponuje. Aleksandar Vučić diriguje. Andrija Mandić svira. Milojko Spajić i njegovi igraju”, zaključio je Vuković.

 

 

 

 

(SB)

(85)

REAKCIJA IVANA VUKOVIĆA: “Putin komponuje, Vučić diriguje, Mandić svira, a Spajić…

About The Author
-