UPUĆEN POZIV TUŽILAŠTVU BIH NAKON SKANDALOZNIH IZJAVA DODIKA I VUČIĆA

Nakon jučerašnjih skandaloznih izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika entiteta RS Milorada Dodika, Udruženje Majke enklave Srebrenica i Žepa, pozivaju Tužilaštvo BiH kao i Tužilaštva u FBiH da u skladu sa svojim nadležnostima provedu istragu protiv istih.

 

 

 

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

 

Negiranje zločina koja su iznijeli, ali i salve uvreda na novinare, posebno iskazanu prema novinarki N1 TV, mora dovesti do uključivanja nadležnih organa u istragu u protivnom će vokabular primitivaca postati praksa, a ponižavanje žrtava i svih ostalih uzor.

 

 

 

Tražimo da Ministarstvo Pravde BiH, preko Ministarstva Vanjskih poslova BiH obavijesti Međunarodni Sud Pravde – MSP u Den Hagu i UN o negiranju presude MSP iz februra 2007. godine od strane predsjednika Srbije na teritoriji BiH kojom je Srbija proglašena odgovornom za nesprječavanje i nekažnjavanje genocida u Srebrenici.

 

 

 

 

 

 

‘Pred Međunarodnim Sudom Pravde je utvrđeno da Srbija ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici’, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obilaska privrednog sajma u Mostaru.

 

 

 

 

 

 

Na ovaj način predsjednik Srbije je povrijedio Krivični Zakon BiH koji je dopunjen Odlukom Visokog Predstavnika o negiranju presuda međunarodnih i domaćih sudova i negiranju zločina genocida i zločina protiv čovječnosti.

 

 

 

Nadalje, zahtjevamo da državni organi obavijeste Međunarodni Sud Pravde i UN, da predsjednik Srbije ne poštuje presude najvišeg svjetskog pravnog autoriteta – Međunarodni Sud Pravde.

 

 

 

S druge strane, lažovu i manipulatoru iz Bugojna, poručujemo da nikada neće uspjeti u negiranju genocida i da će ga pravda stići kad tad.

 

(Hayat)

(691)

UPUĆEN POZIV TUŽILAŠTVU BIH NAKON SKANDALOZNIH IZJAVA DODIKA I VUČIĆA

About The Author
-