PREMIJER LJIGA FEDERACIJE: Nerminu Nikšiću se „pomiješalo gradivo“ – optužio Franju Šarčevića da je protežirao Sebiju Izetbegović?!

Ne radi se tu o neinfromiranosti kao posljedici „nagomilanih obaveza“ Nermina Nikšića, već o notornoj, zapuštenosti i ignorantskom neznanju.

 

 

Nesvakidašnjoj javnoj blamaži podvrgnuo je samog sebe Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH i premijer Federacije BiH, svjedoči portal Prometej.

 

U tekstu naslovljenom „Nikšić polupao lončiće“ Franjo Šarčević, glavni urednik portala citirao je dio intervjua kojeg je Nikšić prije skoro mjesec dana dao podcastu portala „Bljesak“ u kojem je federalni premijer odgovorio na pitanje glede hajke koja je bjesnila u medjima i javnosti protiv profesora Šarčevića.

 

 

HLADNA NIKŠIĆKA

 

Nikšić je tim povodom pored ostalog kazao: „…ako se radi radi, a mislim da se radi o istom tipu pojavila se prepiska u medijima između mene i njega, a ovaj gdje je, gdje on mene ubjeđuje da ja ne trebam smijenit Seku (Sebiju Izetbegović), gdje ja ka*em ne bi ja to nikada uradio, to neko drugi radi, dakle potpuna laž, neistina, nit smo razmijenili poruke niti ovo, dakle ništa i onda čak bilo hoćul* tužit neću* i tužiti ću, šta ću tužit take ljude…

 

Pa evo kažem Vam, objavili su neki, prije svega moj omiljeni portal Slobodna Bosna objavila tu prepisku između mene i njega, dakle nigdje veze mislim“.

 

Franjo Šarčević nas je poštedio truda, pa nismo morali roviti po arhivi „Slobodne Bosne“ i tražiti njegovu navodnu prepisku sa Nerminom Nikišem: „S Nerminom Nikšićem nisam imao nikakvu prepisku, niti sam izmislio ikakvu prepisku koju je objavio portal “Slobodna Bosna“, napisao je urednik „Prometeja“.

 

„Dakle, ovo što je Nermin Nikšić rekao je najobičnija laži i izmišljotina, da ne kažem bulažnjenje“, zaključio je Šarčević, ostavljajući mogućnost da ga je „Nikšić nekog ko se zove Franjo Šarčević pomiješao sa nekim ko se zove Josip, a preziva nekako sa Š.“

 

Urednik „Prometeja“ je vjerovatno misilio na novinara Josipa Šimića, što, na koncu i nije bitno za ovu temu.

 

Mnogo je bitnije, strašnije i poraznije je to što premijer Federacije BiH nema pojma ko je Franjo Šarčević u trenutku (početak marta) kada gotovo ne postoji medij, portal, televizija, podcast, društvena mreža…u BiH i regionu koji nisu bili preplavljeni prilozima u kojima je ovaj profesor sarajevskog Univerziteta bio centralna tema.

 

 

BORCI PRVE PROMETEJSKE

 

Ne radi se tu o neinfromiranosti kao posljedici „nagomilanih obaveza“ Nermina Nikšića, već o notornoj, zapuštenosti i ignorantskom neznanju.

 

Sasvim je njemu dovoljno što poznaje jednog Hrvata, onog najvažnijeg, što bi uopće morao razbijati glavu i sa tim nekim, kako rekoste, Franjom, Josipom?!

 

Ne zna lider SDP-a BiH ni šta je „Prometej“ (omiljeni mu je portal „Slobodna Bosna“, što nam nimalo ne služi na čast!) iako na njemu kao autori redovno surađuje barem jedan njegov nepokolebljivi adorant (Enver Kazaz), i najmanje jedan autor poslovno povezan sa njegovom strankom. (Suad Beganović).

 

Druge brige more Nermina Nikšića umjesto tih novinsko-inetelektualnih besposlica: tenderi, bolnice, aparati, (Bosna)lijekovi…

 

(SB)

(85)

PREMIJER LJIGA FEDERACIJE: Nerminu Nikšiću se „pomiješalo gradivo“ – optužio Franju Šarčevića da je protežirao Sebiju Izetbegović?!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-