Haos u sarajevskoj školi: ‘Progutat će vas mrak'… Roditelji učenika prijetili nastavnici zbog četvorke na polugodištu!

O svemu je obaviještena policija (prijetnji nastavnici, o nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djeca te remećenju javnog reda i mira) i škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni

 

 

Na Facebook stranici sarajevske Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” objavljeno je, kako se navodi, “obavještenje o nasilnom ponašanju” u kome se pojašnjava incident koji se desio jučer u ovoj školi, tačnije napad i prijetnje nastavnici od strane roditelja jednog učenika.

 

 

– Jučer je u školu, u vrijeme velikog odmora u drugoj smjeni, nasilno ušao A.Č., otac učenika. Urlao je, u holu punom učenika, usprkos molbi dnevnog čuvara da čeka ispred ulaznih vrata, na nastavnicu i prijetio da će je “progutati mrak” zbog zaključene ocjene 4 na polugodištu školske 22/23. iz jednog od nastavnih predmeta.

 

 

Kasnije, u prisustvu policajca iz PU Centar, i A.Č. i njegova supruga A.Č. su uputili niz pogrdnih i omaložavajućih riječi nastavnici te je gospođa A.Č. nekoliko puta ponovila kako nastavnicima treba pomoć psihologa jer “maltretiraju njeno dijete”.

 

 

Uposlenici JU OŠ “Safvet-beg Bašagić” oštro osuđuju primitivan i bahat nastup roditelja i odbacuju sve njihove navode kojima su okarakterisali pojedine uposlenice i uposlenike te samu školu.

 

 

O svemu je obaviještena policija (prijetnji nastavnici, o nasilnom ulasku u javni objekat i uznemiravanju djeca te remećenju javnog reda i mira) i škola će učiniti sve što je u njenoj moći da se ovakvo nasilno ponašanje adekvatno kazni.

 

 

Uposlenice i uposlenici škole daju podršku napadnutoj kolegici.

 

 

U saradni s Vijećem roditelja škole radit ćemo na tome da se ovakve scene onemoguće kako bi i učenici i uposlenici imali sigurno okruženje – navodi se u saopćenju OŠ “Safvet-beg Bašagić” – koje otpisuje direktor Namir Ibrahimović.

 


(DEPO PORTAL/ad)

(480)

Haos u sarajevskoj školi: ‘Progutat će vas mrak'… Roditelji učenika prijetili nastavnici zbog četvorke na polugodištu!

About The Author
-