TRAGIČNA NESREĆA: Poginuo jedan od najomiljenijih pjevača svijeta! (FOTO/VIDEO)

Svijetu je tužna vijest o smrti pjevača hitova osamdesetih kao što su Wonderful Life i Sweetest Smile priopćena kratkom objavom na njegovoj Facebook stranici.

 

 

Pjevač Colin Vearncombe, poznatiji kao Black, umro je u 54. godini. Vijest o smrti pjevača koji je osamdesetih stekao popularnost hitovima poput Wonderful Life, Everything's Coming Up Roses i Sweetest Smile priopćena je kratkim tekstom objavljenim na njegovoj Facebook stranici.

 

pjeva2

 

Vearncombe je dvije sedmice nakon teške saobraćajne nesreće ležao u kritičnom stanju u irskoj bolnici. Bio je u induciranoj komi i prošle je sedmice javljeno da je vjerojatnost da preživi iznimno mala. U nedjelju je na njegovom Facebook profilu osvanula vijest da mu se stanje jako pogoršalo.

 

 

U muzici je bio 35 godina, a prvi je singl kao Black, pjesmu Human Features, objavio 1981. godine. Četiri godine poslije objavio je planetarni hit, spomenuti Wonderful Life. Iako takav uspjeh nije više nikada ponovio, radio je i dalje i kao Black objavio još osam albuma. Zadnji, Blind Faith, objavio je prošle godine.

 

Živio je u gradu Corku s bivšom suprugom i četiri sina.

 

 

 

 

 

(Net.hr)

(202)

TRAGIČNA NESREĆA: Poginuo jedan od najomiljenijih pjevača svijeta! (FOTO/VIDEO)

| Crna hronika, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-