NIKŠIĆ JUČER O DRŽAVNOJ IMOVINI GOVORIO U METAFORAMA, A DANAS “ZAPRAVE”: “Da ne bude nikakve dileme, po pitanju državne imovine BiH nema prostora za metaforičko izražavanje”

Da ne bude nikakve dileme, po pitanju državne imovine Bosne i Hercegovine nema prostora za metaforičko izražavanje. Imovina Bosne i Hercegovine, u oba entiteta i distriktu, pripada državi Bosni i Hercegovini i svakom njenom građaninu od Une do Drine i od Save do mora potpuno jednako…

 

 

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić oglasio se nakon brojnih kritika zbog njegovih izjava na novogodišnjem prijemu ove poiitičke stranke kada je, između ostalog, kazao “kakve fajde čijom zovemo njivu ako nema nikoga da je uzore”, što je bio dio komentara na usvajanje neustavnog Zakona o nepokretnoj imovini u Narodnoj skupštini bh. entiteta Republika Srpska.

 

 

Ovaj zakon kojim se otima imovina države BiH, kojeg su u dva navrata suspendovali visoki predstavnik međunarodne zajednice Christian Schmidt i Ustavni sud BiH, usvojen je prije svega zahvaljujući glasovima zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata koji su na državnom nivou u koaliciji upravo sa SDP-om.

 

 

 

 

Da ne bude nikakve dileme, po pitanju državne imovine Bosne i Hercegovine nema prostora za metaforičko izražavanje.

 

 

Imovina Bosne i Hercegovine, u oba entiteta i distriktu, pripada državi Bosni i Hercegovini i svakom njenom građaninu od Une do Drine i od Save do mora potpuno jednako…

 

 

Dok se oni navodno na jednoj strani bore za državnu imovinu, na drugoj strani nemaju nikakav problem da krčme državna sredstva, otimaju i privatizuju javna preduzeća, rizikuju zdravlje i živote građana kako bi se obogatili na njihovoj nesreći.

 

 

Gospodo, i to je državna imovina – napisao je Nikšić na svom Facebook profilu.

 

 

 

(SB)

(210)

NIKŠIĆ JUČER O DRŽAVNOJ IMOVINI GOVORIO U METAFORAMA, A DANAS “ZAPRAVE”: “Da ne bude nikakve dileme, po pitanju državne imovine BiH nema prostora za metaforičko izražavanje”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-