NEVJEROVATAN ISTUP ODVJETNIKA ANTE NOBILA: „Čitao sam odbranu Dodika koju je dao ranije u Tužilaštvu. Teze koje on zastupa su…“

Prije tri godine osvanuo je video na kojem su Milorad Dodik i Anto Nobilo.

 

 

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska iduće sedmice trebao bi pred Sud Bosne i Hercegovine, gdje je zakazano ročište u procesu koji se vodi protiv njega i Miloša Lukića, v.d. direktora entitetskog glasnika.

 

 

Dodik poručuje kako će s timom donijeti odluku o odlasku na ročište.

 

 

 

 

Pravni savjetnik odbrane, po svemu sudeći, bit će hrvatski odvjetnik Anto Nobilo. Za Federalnu televiziju poručuje – predmet je zanimljiv s pravnog aspekta, a odbrana Dodika, tvrdi, u skladu je sa suverenitetom države.

 

 

„Predmet je izvanredan i reći ću vam, što na prvi pogled ne izgleda, a vjerovatno se nećete složiti, ali čitao sam odbranu Dodika koju je dao ranije u Tužilaštvu. Teze koje on zastupa su suverenističke teze, ali ne samo u odnosu na Republiku Srpsku, nego i u odnosu na Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Nobilo za FTV.

 

 

 

 

Podsjetimo, prije tri godine osvanuo je video na kojem su Milorad Dodik i Anto Nobilo, također jedan od članova advokatskog tima u slučaju Dragičević, a o svemu je pisao novinar Slobodan Vasković.

 

 

Pogledajte video:

 

 

(SB)

(1060)

NEVJEROVATAN ISTUP ODVJETNIKA ANTE NOBILA: „Čitao sam odbranu Dodika koju je dao ranije u Tužilaštvu. Teze koje on zastupa su…“

About The Author
-