NERMINE, SINE, ŠTO OVAKVU ZEMLJU PATIŠ?!: Premijer Federacije i lider SDP-a Nikšić ne zna da je BiH prije osam mjeseci dobila kanditatski status za članstvo u EU?!

Lider SDP-a BiH i premijer Federacije BiH je zacijelo jedini čovjek u ovoj zemlji koji nema pojma da je BOSNA I HERCEGOVINA VEĆ OSAM MJESECI IMA STATUS KANDIDATA ZA ČANSTVO U EVROSPKOJ UNIJI.

 

 

Nermin Nikšić, lider Socijaldemokratske partije BiH i predsjednik Vlade Federacije BiH, povodom usvajanja pet zakon u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH, oglasio se na Facebooku. U “sitnoj knjizi” koju je ovim povodom sročio, Nikšić je “nakitio” svega i svačega, zadovoljstva, samohvalisanja, obećanja… i, nažalost, zapanjujućeg, samokompromitirajućeg neznanja.

 

 

OBEĆALI – ISPUNILI

 

Nikšić piše: “Obećali smo da ćemo usvojiti reformske zakone, to i radimo. Obećali smo da ćemo ispunjavati priritete za pristup Evrospkoj uniji, to radimo. Govorili smo da se nećemo baviti populizmom, već samo konkretnim zadacima, i to radimo. I nastavit ćemo i dalje raditi u interesu građana, a drugima ćemo prepustiti da narodu prodaju maglu, kao što rade zadnjih 30 godina”.

 

 

A šta je smisao i konačni cilj svih tih reformskih podviga, kako će one unaprijediti “interese građana”, šta o tome piše premijer Federacije BiH i lider sarajevske “Trojke”.

 

 

“Realno je očeklivati da ćemo zbog svega toga dobiti pozitivan izuvještaj o napretku BiH ka EU, naklon niza godina stajanja u mjestu. Dobijanjem kandidatskog statusa otvorio bi se prostor otvorio bi se prostor za korištenje financije podrške integraciji”.

 

 

 

 

ŠTO SE BORRELL MISLI MOJE?

 

Još je nešto napisao Nermin Nikšić, ali i ovo je sasvim dovoljno da vidimo sa kakvim političarem imamo posla. Lider SDP-a BiH i premijer Federacije BiH je zacijelo jedini čovjek u ovoj zemlji koji nema pojma da je BOSNA I HERCEGOVINA VEĆ OSAM MJESECI IMA STATUS KANDIDATA ZA ČLANSTVO U EVROPSKOJ UNIJI.

 

 

Tog 15.decembra 2022. Joseph Borrell, visoki predstavnik Evropske Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku je uputio “poruku narodu i poltičarima”:

 

 

“Ovo je odluka za narod Bosne i Hercegovine. Politički lideri mogu ovu ambiciju pretočiti u stvarnost kroz provođenje odlučnih reformi”, napisao je tim svečanim povodom Borrell.

 

 

I narod i dobar dio “poltičkih lidera” je shvatio i apsolvirao da je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status i da je očekuje signal za početak pregovora za članstvo u EU. Svi osim, eto, Nermina Nikšića. Možda se, doduše, zbog loših zimskih uvjeta, radova na tunelu Ivan i zastoja na putu, Borrelow tvit nije uspio probiti do Nermina Nikšića u Konjicu…

 

(SB)

(272)

NERMINE, SINE, ŠTO OVAKVU ZEMLJU PATIŠ?!: Premijer Federacije i lider SDP-a Nikšić ne zna da je BiH prije osam mjeseci dobila kanditatski status za članstvo u EU?!

About The Author
-