MILETIĆ ZA HAYAT: KAKO OČEKIVATI DA KOŠARAC GLASA ZA DAN ŽALOSTI KADA JE P**BIO SVOJU ŽENU

Sarajevska trojka iz dana u dan pokazuje politički diletantizam.

 

 

To je bilo jasno od samog početka, kada su se hvalili da se zahvaljujući njima Dodik promijenio. Dodik ih je počastio nazivom “invalidna struktura”. Igra se s njima. Ponizio ih je na nivou Vijeća ministara.

 

 

Samo je laik mogao pomisliti da će ministri Staša Košarac i Nenad Nešić glasati da se proglasi dan žalosti na nivou države.

 

 

A Miletić u konkretnom slučaju misli na Stašu Košarca kojeg je bivša supruga prijavila za nasilje u porodici. Imali su Košarac i SNSD plan.

 

 

Proglasili su Dan žalosti u ovom entitetu. Doveli su Trojku u mat-poziciju. Vlada FBIH na čelu s Nikšićem je također proglasila Dan žalosti. Vlasti RS-a su uspjele. Pokazali su svijetu da država ne funkcioniše, već samo entiteti.

 

 

Uspjelo im je to. Država je blokirana i blokiraju je kada god požele. Oglasili su se iz NES-a.

 

 

A spomenuti Magoda, ni manje ni više, bio je prijavljen za nasilje u porodici nad bivšom suprugom. Postavio ga je SDP, čiji čelnici, gle čuda, predvode kolonu u borbi protiv nasilja – kažu naši sagovornici

 

 

Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović od početka je upozoravao na to da se Trojka neće moći suprotstaviti SNSD-u. U jednom od intervjua Dodik je kazao da “ih nije uspjela zaustaviti moćna SDA, a kamoli tzv. invalidna struktura”, misleći na Trojku.

 

 

BiH je proglasila dan žalosti kada je Kosta Kecmanović izvršio masovna ubistva u Srbiji, ali nije u stanju na svom teritoriju proglasiti dan žalosti, jer se nalazi u raljama srpskog nacionalizma i ekstremizma, potpomognuta nesposobnošću i diletantizmom probosanskog dijela političke scene.

 

 

 

(Hayat)

(667)

MILETIĆ ZA HAYAT: KAKO OČEKIVATI DA KOŠARAC GLASA ZA DAN ŽALOSTI KADA JE P**BIO SVOJU ŽENU

About The Author
-