KONAČNO SE OGLASIO OTAC UBICE IZ GRADAČCA: Evo šta je rekao kada su ga pitali ko će preuzeti tijelo ubice

Prošla su četiri dana od masakra koji je u Gradačcu počinio pomahnitali bodibilder Nermin Sulejmanović.

 

 

Ubio je vanbračnu suprugu Nizamu Hećimović, oca i sina turskih državljana Đengiza i Denisa Ondera, a ranio Đengizovu suprugu Harisu Onder, policajca Huseina Kotorića i Nedima Pamukovića.

 

 

Nakon toga, on se odvezao do farme u mjestu Ledenica Donja, gdje je, okružen policijskim snagama, izvršio samoubistvo.

 

 

Sada se postavlja pitanje gdje će i kada Sulejmanović biti sahranjen. Kako “Avaz” saznaje, niko ne želi da preuzme njegovo tijelo, pa ni otac.

 

 

Njegovi “poznanici” su novinarima “Avaza”, koji se nalaze u Gradačcu, rekli da je otac Nermina Sulejmanovića rekao: “Ne interesuje me to g*vno”.

 

 

Zijada Vuković-Pamuković, Nizamina tetka, ispričala je za “Avaz” da je Nermin Sulejmanović nekako uspio da uđe u kuću, prisloni joj pištolj uz glavu, vičući: “Gdje je ona?”

 

 

Podsjetimo, otac i sin Đengiz i Denis Onder, koje je u petak u Gradačcu ubio Nermin Sulejmanović,  pokopani su danas na mezarju Šehitluci.

 

 

Dženaza je klanjana ispred Požaričke džamije u Gradačcu u 13 sati.

 

 

Inače, Nizama Hećimović, žrtva nevjenčanog supruga Nermina Sulejmanovića, sahranjena je juče na groblju pored džamije u Mionici kod Gradačca.

 

 

Tijelo nastradale Nizame okupljeni su od porodične kuće na rukama prenijeli do lokalne džamije.

 

 

Na dženazi su se okupile hiljade ljudi kako bi posljednji put ispratile i odale počast djevojci koju je ubio nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović.

 

 

 

 

Tijelo ubice Nermina Sulejmanovića, koji je usmrtio tri osobe pa počinio samoubistvo u petak, još se nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli.

 

 

Niko od porodice nije podnio zahtjev za njegovo izuzimanje, saopštio je za N1 direktor ove ustanove, Faruk Latifagić, naglasivši da očekuje da će to učiniti Općina Gradačac.

 

 

Sutra ću kontaktirati Općinu Gradačac, on je bio njihov građanin. Mi imamo jako veliki problem jer nemamo ni grobnih mjesta, niti išta. Imam iskustvo, kada se u Lipnici desio pokolj, te ljude je opština preuzela, mislim da će se ovo riješiti”, naveo je direktor Komemorativnog centra Tuzla.

 

 

Ovaj centar ne posjeduje ni potvrdu o smrti Sulejmanovića, koja je kod policije, niti im se bilo ko iz njegove porodice obratio za izuzeće tijela.

 

 

Podsjetimo, otac nasilnika, Fikret Sulejmanović, govorio je za portal Republika, naglasivši da je njegovog sina “MUP najbolje poznavao”, te da su ga trebali na vrijeme zatvoriti.

 

 

Ubijena Nizama je na vječni počinak ispraćena u ponedjeljak, a ubijeni otac i sin Đengiz i Denis Onder u utorak u Gradačcu. Stotine građana klanjali su dženazu.

 

 

(Avaz)

(802)

KONAČNO SE OGLASIO OTAC UBICE IZ GRADAČCA: Evo šta je rekao kada su ga pitali ko će preuzeti tijelo ubice

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-