Horor na bh. cestama: U stravičnoj nesreći kod Žepča poginule tri osobe, a tri lica teško povrijeđena

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se sinoć oko 23.15 sati dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica kod Žepča, poginule su tri osobe, a tri lica su zadobila teške tjelesne povrede i nisu bila u životnoj opasnosti.

 

 

Prema prvim informacija dežurnog operativnog službenika policije MUP-a ZDK, u sudaru su sudjelovala dva vozila, jedno terensko vozilo Toyota Land Cruiser, austrijskih registracija, i putnički automobil Mercedes, u kojem su se nalazile sve tri poginule osobe.

 

Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed neprilagođenja brzine uslovima vožnje na ovom dijelu magistralnog puta, gdje se često događaju teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama. Sinoćnji sudar vozila bio je direktan i strahovito težak.

 

Odmah nakon dojave na mjesto teške nesreće pristigle su dežurne ekipe hitne medicinske pomoći, pripadnici vatrogasne jedinice i policije. Tri teško povrijeđene osobe iz vozila Toyota Land Cruiser su prebačene na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, gdje im je ukazana pomoć. Za sada ne raspolažemo informacijama o stepenu njihovih povreda, koje su prema prvoj službenoj informaciji, saopćenoj agenciji Fena teže prirode i nisu životno ugroženi.

 

Na mjestu nesreće specijalizirani tim pripadnika vatrogasne jedinice je izvlačio poginula lica iz vozila, jer su vozila uništena i deformirani dijelovi vozila priklještili su nastradale putnike.

 

Pripadnici policije MUP-a ZDK osigurali su mjesto nesreće, a promet na magistralnom putu M-17 je bio u prekidu i vozila su se usmjeravala na zaobilazne lokalne puteve.

 

Uviđajne radnje na mjestu nesreće obavila je dežurna ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK na čelu sa dežurnom kantonalnom tužiteljicom ZDK Adisom Kadušić.

 

Dio istražnih radnji o ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći obaviti će se tokom dana.

 

 

 

 

(FENA)

 

(57)

Horor na bh. cestama: U stravičnoj nesreći kod Žepča poginule tri osobe, a tri lica teško povrijeđena

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-