IZASLANIK PEKINGA ZA BLISKI ISTOK: Kina je spremna raditi s Rusijom kako bi olakšala mirovne pregovore između Izraela i Hamasa

Kina i Rusija “dijele isto stajalište po pitanju Palestine”, izjavio je u petak posebni izaslanik Kine za bliskoistočno pitanje Zhai Jun nakon sastanka sa svojim ruskim kolegom u četvrtak u Dohi, u Kataru.

 

 

“Kina i Rusija dijele isto stajalište po pitanju Palestine, a Kina je spremna održavati komunikaciju i koordinaciju s Ruskom Federacijom kako bi se situacija ohladila što je prije moguće”, rekao je Zhai, prenosi kineski državni medij CCTV.

 

 

Kina je za sukob okrivila “činjenicu da legitimna nacionalna prava palestinskog naroda nisu zajamčena”, izvijestio je CCTV, citirajući Zhaija.

 

 

Special Envoy of the Chinese Government on the Middle East Issue Zhai Jun  Attends the 16th IISS Manama Dialogue

 

 

Također je rekao da je Kina spremna raditi s Rusijom “kako bi igrala pozitivnu ulogu” u nastavku mirovnih pregovora između dviju strana, dodajući da je Peking “slomljen zbog velikog broja civilnih žrtava” u sukobu.

 

 

Israel-Gaza war: China stands with Russia to help cool Middle East crisis,  says Beijing envoy in Qatar meeting | South China Morning Post

 

 

Zhai se također sastao s katarskim državnim ministrom Mohammedom Al-Khulaifijem u četvrtak u Dohi i razgovarao o “kritičnom” sukobu između Izraela i Hamasa, izvijestio je CCTV.

 

 

“Katar ima važan utjecaj na palestinsko pitanje”, rekao je Zhai, dodajući da je Kina “spremna održavati komunikaciju i koordinaciju s Katarom kako bi igrala konstruktivnu ulogu u ublažavanju trenutne napete situacije”.

 

(Novi)

(47)

IZASLANIK PEKINGA ZA BLISKI ISTOK: Kina je spremna raditi s Rusijom kako bi olakšala mirovne pregovore između Izraela i Hamasa

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-