HISTERIJA U BANJOJ LUCI: „Ovaj proces vodi u definitivni raspad Bosne i Hercegovine…“

Moguća zabrana političkog djelovanja zabrinula je Dodikove poslušnike.

 

 

Brzina kojom je podignuta optužnica i pokrenut sudski proces protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića pokazuje njegovu političku konstrukciju čiji je cilj zabrana političkog i službenog djelovanja, tvrde za RTRS iz Dodikovih redova.

 

 

Poručili su da je Tužilaštvo BiH, djelujući politički, napravilo presedan u sudskoj praksi time što je tokom istrage zanemarilo jedini relevantan dokaz, a to je, prema njihovom mišljenju, da nema zakona na osnovu kojeg je pokrenut proces protiv Dodika i Lukića.

 

 

Dodikov advokat Goran Bubić rekao je da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete.

 

 

U političkom procesu nije moguće zamisliti efikasnu odbranu bez političkih srestava.

 

 

U pravnom procesu presudna je uloga prava i pravnih argumenata, ali u ovom slučaju radi se u političkom procesu, rekao je Bubić, poručivši da je ovo udar na Republiku Srpsku.

 

 

Vitomir Popović, također blizak Miloradu Dodiku, kazao je da je čitav proces cirkus i lakrdija, dodajući da je ovo napad na čitav RS.

 

 

 

 

Mi treba pravno da se branimo protiv procesa koji je zasnovan na nepravu.

 

 

Moramo da budemo jedinstveni, šta god mi o kome lično mislili.

 

 

Ovo je jedan od najvećih udara na Republiku Srpsku i jedan od najvećih pokušaja omalovažavanja i ponižavanja Srpske i srpskog naroda u cjelini, rekao je Popović.

 

 

On je kazao da ovaj proces vodi u definitivni raspad BiH.

 

 

Advokat Miodrag Stojanović, također blizak SNSD-u Milorada Dodika, rekao je da je presedan u sudskoj praksi da se za 30 dana okonča istraga i podigne optužnica.

 

 

Kome se žuri?

 

 

Cilj nije da se sudi, nego da se dođe do “sporednog rezultata”, a to je zabrana političkog djelovanja, kazao je Stojanović.

 

(SB)

(550)

HISTERIJA U BANJOJ LUCI: „Ovaj proces vodi u definitivni raspad Bosne i Hercegovine…“

About The Author
-