BRUKA I SRAMOTA MILOMIRA MARIĆA! Profesora BG univerziteta prozivao zbog albanskog porijekla, pa se…

Profesor je rekao kako se nada reakciji nadležnih na uvrede…

 

 

Milomir Marić je u jutarnjom programu “Dobro jutro Srbijo” izvrijeđao profesora Danijela Sinanija, rekavši da predaje albanski jezik, pa da je profesor “roke mandoljine”!

 

Da bruka bude još veća, na kraju je praveći paralelu s Kosovom osporio pravo profesora Sinanija da bude “moralni sudija”, jer bi na Kosovu “Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali”.

 

Marić je istog tog jutra pomenuo kako profesor ima sumnjivo prezime.

 

Profesor Danijel Sinani dugogodišnji je predsjednik Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasljeđe Srbije, za čijeg su mandata na UNESCO-vu listu reprezentativnog svjetskog kulturnog nasljeđa upisana trenutno jedina tri kulturna elementa porijeklom iz Srbije – porodična slava, tradicionalna igra kolo i pjevanje uz gusle.

 

Nakon prozivki u jutarnjem programu od strane Marića, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Danijel Sinani rekao je da očekuje da će nadležni organi da reaguju povodom napada na njega, te kako ne želi da komentariše sadržaj uvreda.

 

BRUKA I SRAMOTA MILOMIRA MARIĆA! Profesora BG univerziteta prozivao zbog albanskog porekla, pa se izvinjavao

 

– Ne bih se upuštao u komentarisanje izjava o mom ‘sumnjivom’ prezimenu i svemu ostalom što je na tu temu izrečeno – kazao je Sinani.

 

On je istakao da se albanski jezik predaje na Filološkom fakultetu, a ne Filozofskom, tako da ne predaje taj jezik. Navodeći kako predaje Narodnu religiju Srba i još nekoliko predmeta iz oblasti Antropologije religije.

 

Milomir Marić kasnije je u izjavama za medije govorio kako nema ništa protiv Albanaca, te kako su neki njegovi prijatelji Albanci.

 

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu ranije je izrazila gnušanje zbog vređanja prodekana i profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija i rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović u ponedeljak na televiziji Hepi. Kako su naveli, glavni urednik televizije Hepi, Milomir Marić, omalovažavao je profesora Sinanija, otvoreno izazivajući nacionalnu mržnju.

 

– Takvi akti netrpeljivosti i izazivanja netrpeljivosti su za svaku osudu. Marić je, u svom obraćanju milionskom auditorijumu, istovremeno nahuškao i obmanuo javnost navodeći pogrdne i pogrešne nazive predmeta za koje je tvrdio da predaje naš prodekan. Otvoreno mu je osporavao pravo da, sa “sumnjivim prezimenom” učestvuje u rešavanju problema na Univerzitetu u Beogradu i bude, kako je rekao, moralni sudija jer bi na Кosovu “Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušali streljali” – navedeno je u saopštenju.

(952)

BRUKA I SRAMOTA MILOMIRA MARIĆA! Profesora BG univerziteta prozivao zbog albanskog porijekla, pa se…

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-